Укинута ванредна ситуација

У општини Шамац данас је укинута ванредна ситуација, који је уведена током катастрофалних мајских поплава.

Република Српска 26.06.2014 | 16:40
Укинута ванредна ситуација

Општински Штаб за ванредне ситуације донио је ову одлуку на основу извјештаја Полицијске станице, Дома здравља, Хигијенско-епидемиолошке службе, Центра за социјални рад, "Водовода" и свих јавних установа и
предузећа који функционишу на подручју ове општине.

Начелник општине Шамац Саво Минић каже да је ванредна ситуација формално укинута и да ће сви задаци наставити да се извршавају као и до сада.

"Све јавне институције морају бити у служби грађана и ништа се неће промијенити у начину рада, дистрибуцији хране, обезбјеђивању лијекова, даљој санацији терена, попису и свему ономе што радимо и што ћемо
радити", каже Минић.

Он истиче да је један од разлога за укидање ванредне ситуације функционисање општинске управе и система за издавање увјерења, а што је до сада чињено посредством Штаба за ванредне ситуације, уз његов потпис.

"У овом моменту јавне институције и јавне службе задовољавају потребе грађана. Општинска администрација и Центар за социјални рад нису у својим просторијама, али функционишу", рекао је Минић.

Он је навео да ће општинска администрација и менаџмент сада почети са припремањем пројеката који ће омогућити обнову.

"Приоритет нам је завршетак пројекта обалоутврда, те хитно рјешавање стамбеног проблема становника, које немају гдје да се врате. То ће бити урађено у двије етапе - прва подразумијава да их обезбиједимо да презиме, а друга трајни смјештај", рекао је Минић.

Он каже да је трећи приоритет привреда и израда пројеката, који ће бити направљени на основу чињенице да општина Шамац има посебан статус у Републици Српској као највећи страдалник у мајским поплавама.

"Морамо искористити све међународне организације које нам нуде помоћ", рекао је Минић.

Када је ријеч о привреди и пословању, Минић истиче да општина Шамац треба да донесе одлуку да комуналне накнаде и дажбине на директне приходе буду најмање у региону.


Коментари / 0

Оставите коментар