Ukinuta vanredna situacija

U opštini Šamac danas je ukinuta vanredna situacija, koji je uvedena tokom katastrofalnih majskih poplava.

Republika Srpska 26.06.2014 | 16:40
Ukinuta vanredna situacija

Opštinski Štab za vanredne situacije donio je ovu odluku na osnovu izvještaja Policijske stanice, Doma zdravlja, Higijensko-epidemiološke službe, Centra za socijalni rad, "Vodovoda" i svih javnih ustanova i
preduzeća koji funkcionišu na području ove opštine.

Načelnik opštine Šamac Savo Minić kaže da je vanredna situacija formalno ukinuta i da će svi zadaci nastaviti da se izvršavaju kao i do sada.

"Sve javne institucije moraju biti u službi građana i ništa se neće promijeniti u načinu rada, distribuciji hrane, obezbjeđivanju lijekova, daljoj sanaciji terena, popisu i svemu onome što radimo i što ćemo
raditi", kaže Minić.

On ističe da je jedan od razloga za ukidanje vanredne situacije funkcionisanje opštinske uprave i sistema za izdavanje uvjerenja, a što je do sada činjeno posredstvom Štaba za vanredne situacije, uz njegov potpis.

"U ovom momentu javne institucije i javne službe zadovoljavaju potrebe građana. Opštinska administracija i Centar za socijalni rad nisu u svojim prostorijama, ali funkcionišu", rekao je Minić.

On je naveo da će opštinska administracija i menadžment sada početi sa pripremanjem projekata koji će omogućiti obnovu.

"Prioritet nam je završetak projekta obaloutvrda, te hitno rješavanje stambenog problema stanovnika, koje nemaju gdje da se vrate. To će biti urađeno u dvije etape - prva podrazumijava da ih obezbijedimo da prezime, a druga trajni smještaj", rekao je Minić.

On kaže da je treći prioritet privreda i izrada projekata, koji će biti napravljeni na osnovu činjenice da opština Šamac ima poseban status u Republici Srpskoj kao najveći stradalnik u majskim poplavama.

"Moramo iskoristiti sve međunarodne organizacije koje nam nude pomoć", rekao je Minić.

Kada je riječ o privredi i poslovanju, Minić ističe da opština Šamac treba da donese odluku da komunalne naknade i dažbine na direktne prihode budu najmanje u regionu.


Komentari / 0

Ostavite komentar