Иза криминала у УИО БиХ стоје политичари

Све владајуће политичке странке у БиХ су вршиле притисак на Управу за индиректно опорезивање, акцијом “Пандора” ухапшене су најкрупније рибе у удруженој криминалистичкој групи, међутим у овој установи има још криминалаца који би требали бити процесуирани, рекао је гостујући у емисији “Изазови” на БН ТВ,  предсједник Синдиката УИО Мехмедалија Осмић.

Босна и Херцеговина 26.06.2014 | 19:22
Иза криминала у УИО БиХ стоје политичари

Да криминалне радње, а посебно овако крупне имају политичку позадину сложиули су се и други гости.  

Да су надлежне институције на вријеме радиле свој посао Пандорина кутија би давно била отворена, сматра предсједник Синдиката УИО Мехмедалија Осмић, који тврди да је ова држава крадена годинама и да је Тужилаштво БиХ саботирало његов рад у борби против криминала.

“Ја сам прву кривичну пријаву против Чаушевића поднио 31. августа 2010. године а тек сад је дошла на ред. Када је тужилац запримио моју пријаву рекао је овај је луд, ја то нећу да радим”, изјавио је Чаушевић.

Највећи удар на економију БиХ праве политичари игноришући криминал и корупцију у државним институцијама сматрају економиски аналитичари.

“Годишњи приходи су близу 7 милијарди КМ то је најсложенији систем за управљање у БиХ и када вам криминал креће од главе то је равно велеиздаји” истакао је економски аналитичар Славиша Ракић.

“За креирање кадровске политике унутар институција одговоран је онај ко има легитимитет а то су политичке странке које су добиле на изборима и које чине скупштинске већине, тј. законодавну и извршну власт која је одговорна за ту сферу дјеловања” сматра економиста Цвијетн Никић.

Новинар Небојша Вукановић, тврди да је криминал у УИО организован од стране високопозиционираних политичара да су Чаушевић и Цвијетиновић само карика уз низу криминалне групе.

“Ми мислимо да је Чаушевић био на врху а то је грешка, вође криминалне групе су политичари који су њихови ментори. Лицемјерна је изјава Николе Шпирића да је ово права борба, а био је ментор и Цвијетиновићу и Чаушевићу. Он је у Одбору који контролише рад  и није примјетио да су нестале двије милијарде, као су нестала 2 евра са стола” закључио је Вукановић.

УИО БиХ има још криминалаца који нису изведени пред лице правде, међутим акција Пандора се наставља тврди Осмић и додаје да све владајуће партије из БиХ врше притисак на ову установу.

(БН ТВ)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Ацо

26.06.2014 04:40

Уопсте није јасно каква је сврха позивања у емисију Цвијетина Никица,предизборна демагогија,нигдје везе са темом.Овај Вукановиц јос гори,не спава због тог "поштеног" Братића,упропасти сустину емисије.Будем ли јос слушао Осмица,помислицу да и он није нормалан.Испаде Дзакула светац,жртва политичког притиска,као да је јуце дошао на цело УИО.Погубљена водитељка се ,јадна, сатра у неком комичним извлачењу имена.Направи зена од Осмица и тузиоца,и судију...,свезналицу.Све и да јесте,гдје на планети постоји да се најаве имена људи који це бити ухапсени,осим ако нису на потјернци.Сад це се сви као чудити ако прозвани Терзиц и Лагумдзија постану недоступни органима гоњења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Путин

26.06.2014 05:22

Нормално да је увијек било само глупи народ гласа За мафију која ће нас да гази И убија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

26.06.2014 05:36

Осмићу отворио си пандорину кутију ( осињак ), нека ти је бог на помоћи. на крају че ови наши политичари да те туже за клевету и наношење ДУШЕВНЕ БОЛИ, а ти који си пријавио све то завршичеш у затвору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

26.06.2014 07:21

Од овога нема ништа. Све ће то крупне рибе средити.Народу једино преостаје да изађе на изборе и банду скину са власти. Онда али мозда да се нешто ријеши. Овако нема ништа док политичари, који су криминални,контролишу суд и тузилаштво. Сиротињи нек је бог на помоћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мимар неимар

26.06.2014 07:34

А шта је са пирамидом??!! Пирамида јесте геометријско тијело, али омогућује и пењање навише, јер јој се странице према горе сужавају и завршавају у једној тачки. Е та тачка је чвориште и полазиште свега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

небитан

26.06.2014 07:42

Ја не знам за вас али мени је вец пун кофер оваквих прица, цијели зивот слусам ово прице а ситуација је све гора и гора. По мени је једини излаз да се укину све институције, владин невладин сектор. Ми Срби треба да схватимо да није демоктратија за нас. Демократија у задњих 20 година је уцинила висе зла Србима од свих ратова заједно. Највеци дусман насег народа су странке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

трта

26.06.2014 08:38

овај никић је мало више комплексаш , прича неке небулозе , као да докаже неку памет и знање из економије , да је ваљао не би га шутнули поодавно . пробај ти са пјесмом , мада ни ту немаш никакве шансе . осмићу и вукану поздрав и подршка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смјесно

26.06.2014 08:53

Па ко је зовнуо овога никица овде какве он везе има.Човјек није способан да расправља о узгоју пшенице а камоли о криминалу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

станојко

26.06.2014 08:54

Нису се узалуд састајали скоро сефови полиције,све је то по наредби великог водје насег( Капонеа )Додика и спирица,ствар се мора ставит под контролу и сакупит сто висе података о томе који морају на крају нестати и на крају све је то појела мала Мацаааа!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

26.06.2014 09:38

Сад ће да стигне објашњење да се Мехмедалија Осмић уствари не бори против криминала, већ угрожава виталне интересе Републике Српске хахахах

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милутин

26.06.2014 13:26

Подршка за Вукановића! Нама такви требају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

26.06.2014 16:36

Па не стојим ваљда ја? Овај измишља "топлу воду"

ОДГОВОРИТЕ
Name

сомбреро

26.06.2014 18:59

Цвијетин Никиц је показао јос једном да је врхунски струцњак и најталентованији политицар са ових простора.

ОДГОВОРИТЕ