Iza kriminala u UIO BiH stoje političari

Sve vladajuće političke stranke u BiH su vršile pritisak na Upravu za indirektno oporezivanje, akcijom “Pandora” uhapšene su najkrupnije ribe u udruženoj kriminalističkoj grupi, međutim u ovoj ustanovi ima još kriminalaca koji bi trebali biti procesuirani, rekao je gostujući u emisiji “Izazovi” na BN TV,  predsjednik Sindikata UIO Mehmedalija Osmić.

Bosna i Hercegovina 26.06.2014 | 19:22
Iza kriminala u UIO BiH stoje političari

Da kriminalne radnje, a posebno ovako krupne imaju političku pozadinu složiuli su se i drugi gosti.  

Da su nadležne institucije na vrijeme radile svoj posao Pandorina kutija bi davno bila otvorena, smatra predsjednik Sindikata UIO Mehmedalija Osmić, koji tvrdi da je ova država kradena godinama i da je Tužilaštvo BiH sabotiralo njegov rad u borbi protiv kriminala.

“Ja sam prvu krivičnu prijavu protiv Čauševića podnio 31. avgusta 2010. godine a tek sad je došla na red. Kada je tužilac zaprimio moju prijavu rekao je ovaj je lud, ja to neću da radim”, izjavio je Čaušević.

Najveći udar na ekonomiju BiH prave političari ignorišući kriminal i korupciju u državnim institucijama smatraju ekonomiski analitičari.

“Godišnji prihodi su blizu 7 milijardi KM to je najsloženiji sistem za upravljanje u BiH i kada vam kriminal kreće od glave to je ravno veleizdaji” istakao je ekonomski analitičar Slaviša Rakić.

“Za kreiranje kadrovske politike unutar institucija odgovoran je onaj ko ima legitimitet a to su političke stranke koje su dobile na izborima i koje čine skupštinske većine, tj. zakonodavnu i izvršnu vlast koja je odgovorna za tu sferu djelovanja” smatra ekonomista Cvijetn Nikić.

Novinar Nebojša Vukanović, tvrdi da je kriminal u UIO organizovan od strane visokopozicioniranih političara da su Čaušević i Cvijetinović samo karika uz nizu kriminalne grupe.

“Mi mislimo da je Čaušević bio na vrhu a to je greška, vođe kriminalne grupe su političari koji su njihovi mentori. Licemjerna je izjava Nikole Špirića da je ovo prava borba, a bio je mentor i Cvijetinoviću i Čauševiću. On je u Odboru koji kontroliše rad  i nije primjetio da su nestale dvije milijarde, kao su nestala 2 evra sa stola” zaključio je Vukanović.

UIO BiH ima još kriminalaca koji nisu izvedeni pred lice pravde, međutim akcija Pandora se nastavlja tvrdi Osmić i dodaje da sve vladajuće partije iz BiH vrše pritisak na ovu ustanovu.

(BN TV)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Aco

26.06.2014 04:40

Uopste nije jasno kakva je svrha pozivanja u emisiju Cvijetina Nikica,predizborna demagogija,nigdje veze sa temom.Ovaj Vukanovic jos gori,ne spava zbog tog "poštenog" Bratića,upropasti sustinu emisije.Budem li jos slušao Osmica,pomislicu da i on nije normalan.Ispade Dzakula svetac,žrtva političkog pritiska,kao da je juce došao na celo UIO.Pogubljena voditeljka se ,jadna, satra u nekom komičnim izvlačenju imena.Napravi zena od Osmica i tuzioca,i sudiju...,sveznalicu.Sve i da jeste,gdje na planeti postoji da se najave imena ljudi koji ce biti uhapseni,osim ako nisu na potjernci.Sad ce se svi kao čuditi ako prozvani Terzic i Lagumdzija postanu nedostupni organima gonjenja.

ODGOVORITE
Name

Putin

26.06.2014 05:22

Normalno da je uvijek bilo samo glupi narod glasa Za mafiju koja će nas da gazi I ubija

ODGOVORITE
Name

Milojko

26.06.2014 05:36

Osmiću otvorio si pandorinu kutiju ( osinjak ), neka ti je bog na pomoći. na kraju če ovi naši političari da te tuže za klevetu i nanošenje DUŠEVNE BOLI, a ti koji si prijavio sve to završičeš u zatvoru.

ODGOVORITE
Name

Mila

26.06.2014 07:21

Od ovoga nema ništa. Sve će to krupne ribe srediti.Narodu jedino preostaje da izađe na izbore i bandu skinu sa vlasti. Onda ali mozda da se nešto riješi. Ovako nema ništa dok političari, koji su kriminalni,kontrolišu sud i tuzilaštvo. Sirotinji nek je bog na pomoći.

ODGOVORITE
Name

Mimar neimar

26.06.2014 07:34

A šta je sa piramidom??!! Piramida jeste geometrijsko tijelo, ali omogućuje i penjanje naviše, jer joj se stranice prema gore sužavaju i završavaju u jednoj tački. E ta tačka je čvorište i polazište svega.

ODGOVORITE
Name

nebitan

26.06.2014 07:42

Ja ne znam za vas ali meni je vec pun kofer ovakvih prica, cijeli zivot slusam ovo price a situacija je sve gora i gora. Po meni je jedini izlaz da se ukinu sve institucije, vladin nevladin sektor. Mi Srbi treba da shvatimo da nije demoktratija za nas. Demokratija u zadnjih 20 godina je ucinila vise zla Srbima od svih ratova zajedno. Najveci dusman naseg naroda su stranke.

ODGOVORITE
Name

trta

26.06.2014 08:38

ovaj nikić je malo više kompleksaš , priča neke nebuloze , kao da dokaže neku pamet i znanje iz ekonomije , da je valjao ne bi ga šutnuli poodavno . probaj ti sa pjesmom , mada ni tu nemaš nikakve šanse . osmiću i vukanu pozdrav i podrška

ODGOVORITE
Name

Smjesno

26.06.2014 08:53

Pa ko je zovnuo ovoga nikica ovde kakve on veze ima.Čovjek nije sposoban da raspravlja o uzgoju pšenice a kamoli o kriminalu.

ODGOVORITE
Name

stanojko

26.06.2014 08:54

Nisu se uzalud sastajali skoro sefovi policije,sve je to po naredbi velikog vodje naseg( Kaponea )Dodika i spirica,stvar se mora stavit pod kontrolu i sakupit sto vise podataka o tome koji moraju na kraju nestati i na kraju sve je to pojela mala Macaaaa!!!!

ODGOVORITE
Name

Vuk

26.06.2014 09:38

Sad će da stigne objašnjenje da se Mehmedalija Osmić ustvari ne bori protiv kriminala, već ugrožava vitalne interese Republike Srpske hahahah

ODGOVORITE
Name

Milutin

26.06.2014 13:26

Podrška za Vukanovića! Nama takvi trebaju.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

26.06.2014 16:36

Pa ne stojim valjda ja? Ovaj izmišlja "toplu vodu"

ODGOVORITE
Name

sombrero

26.06.2014 18:59

Cvijetin Nikic je pokazao jos jednom da je vrhunski strucnjak i najtalentovaniji politicar sa ovih prostora.

ODGOVORITE