Сушић: Сад сам слободан!

Босна и Херцеговина славила је историјску побједу у утакмици против Ирана, а након утакмице медијима се обратио наш селектор Сафет Сушић.

Фудбал 25.06.2014 | 21:08
Сушић: Сад сам слободан!

Ја прије свега могу честитати играчима на побједи. Мислим да је она сасвим заслужена, без обизра што је и Иран имао своје шансе. Током цијелог сусрета смо доминирали и били бољи тим. Жао ми је репрезентације Ирана, јер би они ишли би даље да су побиједили, али и нама је побједа била важна да бисмо могли уздигнуте главе да се вратимо у нашу земљу.

Који је био ваш план да пробијете одбрану Ирана?

Ми смо екипа која игра нападачки фудбал. Можда смо ми требали бити ти који чекају и играју повучено, али нисмо таква екипа. Играчи су нам нестрпљиви и желе побједу. Мислим да су Иранци можда мало превише калкулисали и да им се то осветило. Мало сам био изненађен начином игре Ирана, мислио сам да ће агресивније кренути.

Како гледате на ову побједу за своју земљу?

Требало је оставити добар утисак и ипак се уздигнуте главе вратити у своју земљу. С тим се не можемо задовољити јер сматрам да смо могли мало више. Мислим да сам реалан, ми смо могли и ову степеницу прескочити. Штета што нисмо, да је било мало више среће и мало боље игре у другој утакмици, уз све то мало мање судијске неправде сада бисмо били у осмини финала и славили. Жао ми је што до тога није дошло, али након ове побједе вјероватно ће бити далеко мање тужних у БиХ.

Да ли је ово била Ваша опроштајна утакмица на клупи репрезентације БиХ?

"Ово је моја опроштајна утакмица на СП, жао ми је што их нема још. Лијепо је некад бити слободан, а ја сам сад слободан. Одлучујем сам о својој судбини и то је лијеп осјећај. То је мој одговор".

Шта мислите о останку на клупи Змајева?

"Не желим вечерас о томе говорити нити желим рећи да ли остајем или одлазим. Мени ће бити жао да напустим репрезентацију једног дана, а тај дан ће некад доћи. Да имам конкретан одговор на ваше питање, сигурно бих вам га одмах дао".

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Зоки

26.06.2014 00:37

Браво Сафете Са тобом смо отисли најдаље до сад. Имас мој пуни респект.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

26.06.2014 05:31

Свака вам цаст змајеви,могло је и боље,али ипак смо ми мала земља на брдовитом балкану

ОДГОВОРИТЕ