Sušić: Sad sam slobodan!

Bosna i Hercegovina slavila je istorijsku pobjedu u utakmici protiv Irana, a nakon utakmice medijima se obratio naš selektor Safet Sušić.

Fudbal 25.06.2014 | 21:08
Sušić: Sad sam slobodan!

Ja prije svega mogu čestitati igračima na pobjedi. Mislim da je ona sasvim zaslužena, bez obizra što je i Iran imao svoje šanse. Tokom cijelog susreta smo dominirali i bili bolji tim. Žao mi je reprezentacije Irana, jer bi oni išli bi dalje da su pobijedili, ali i nama je pobjeda bila važna da bismo mogli uzdignute glave da se vratimo u našu zemlju.

Koji je bio vaš plan da probijete odbranu Irana?

Mi smo ekipa koja igra napadački fudbal. Možda smo mi trebali biti ti koji čekaju i igraju povučeno, ali nismo takva ekipa. Igrači su nam nestrpljivi i žele pobjedu. Mislim da su Iranci možda malo previše kalkulisali i da im se to osvetilo. Malo sam bio iznenađen načinom igre Irana, mislio sam da će agresivnije krenuti.

Kako gledate na ovu pobjedu za svoju zemlju?

Trebalo je ostaviti dobar utisak i ipak se uzdignute glave vratiti u svoju zemlju. S tim se ne možemo zadovoljiti jer smatram da smo mogli malo više. Mislim da sam realan, mi smo mogli i ovu stepenicu preskočiti. Šteta što nismo, da je bilo malo više sreće i malo bolje igre u drugoj utakmici, uz sve to malo manje sudijske nepravde sada bismo bili u osmini finala i slavili. Žao mi je što do toga nije došlo, ali nakon ove pobjede vjerovatno će biti daleko manje tužnih u BiH.

Da li je ovo bila Vaša oproštajna utakmica na klupi reprezentacije BiH?

"Ovo je moja oproštajna utakmica na SP, žao mi je što ih nema još. Lijepo je nekad biti slobodan, a ja sam sad slobodan. Odlučujem sam o svojoj sudbini i to je lijep osjećaj. To je moj odgovor".

Šta mislite o ostanku na klupi Zmajeva?

"Ne želim večeras o tome govoriti niti želim reći da li ostajem ili odlazim. Meni će biti žao da napustim reprezentaciju jednog dana, a taj dan će nekad doći. Da imam konkretan odgovor na vaše pitanje, sigurno bih vam ga odmah dao".

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Zoki

26.06.2014 00:37

Bravo Safete Sa tobom smo otisli najdalje do sad. Imas moj puni respekt.

ODGOVORITE
Name

Aco

26.06.2014 05:31

Svaka vam cast zmajevi,moglo je i bolje,ali ipak smo mi mala zemlja na brdovitom balkanu

ODGOVORITE