Историјска побједа БиХ, Аргентина и Нигерија у 1/8 финала

Фудбалери Нигерије пласирали су се уз Аргентину у осмину финала Мундијала из Ф групе иако су поражени од ‘гаучоса’ са 3:2.

Фудбал 25.06.2014 | 21:00
Историјска побједа БиХ, Аргентина и Нигерија у 1/8 финала

У другом мечу последњег кола ове групе Босна и Херцеговина победила је Иран са 3:1 и тако им срушила сан о проласку међу 16 најбољих.

Ирану је за пролаз даље била потребна победа ргетине уз њихов тријумф, али тим одлазећег селектора Сафета Сушића није имао милости и на најбољи начин се опростио од неуспешног наступа на Мундијалу.

Остаје утисак да је Босна морала да уз Аргентину прође даље из ове групе. На утакмици против Ирана Един Џеко је након соло продора у 23. минуту погодио за 1:0, а преостали голови пали су у другом полувремену.

Иранци су на све начине покушали да се врате у меч, али нису стварали велике прилике иако Босна није била превише агресивна у одбрани. У 59. минуту велику грешку одбране Ирана искористио је Пјанић. Млади Сушић је асистирао Пјанићу који је лагано погодио мрежу ривала.

Босна је играла у лаганом ритму, али је и таква била прејака за Иран. Наду Иранцима дао је Гучанеџад осам минута пре краја иако је на успореном снимку било видљиво да је из офсајда, али само неколико десетина секунди касније коначан резултат поставио је Вршајевић после одличног продора по десној страни.

Дуел између Нигерије и Аргентине обележили су двоструки стрелци Муса и Меси. Нападач Барселоне показао је још једном колико је опасан и када не игра у најбољој форми, а први гол постигао је већ у трећем минуту.

Минут касније било је 1:1 пошто је Муса изједначио изузетно прецизним ударцем. Коначан резултат првог дела поставио је Меси у 45. минуту и то прелепим ударцем из прекида.

Ипак, Муса је узвратио већ у другом минуту наставка. Прихватио је одличну лопту у шеснаестерцу и поново изједначио – 2:2.

Меси је последњих сата одгледао са клупе, а коначан резултат у 50. минуту поставио је Маркос Рохо који се најбоље снашао после корнера. Једина лоша ствар по Аргентину је повреда Серхија Агуера кога је у првом полувремену заменио Лавеци.

Од 22 часа играју се мечеви последњег кола у Е групи, а састају се Француска - Еквадор и Хондурас - Швајцарска.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Нанез Ћивохеш

25.06.2014 19:17

Браво момци, свака част и срећно у будућим утакмицама

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈЈЈ

25.06.2014 19:45

Да није било ћоравих судија и Нигеријаца који се ваљају ко цурице по терену, можда бисмо сада славили пролазак групе. Али, ето, поред игре треба имати и мало среће. Изузетно ми је драго да су Змајеви играли за цео регион, не само за БиХ, и драго ми је да су стекли симпатије свих нас, а богами и Бразилаца.

ОДГОВОРИТЕ