Istorijska pobjeda BiH, Argentina i Nigerija u 1/8 finala

Fudbaleri Nigerije plasirali su se uz Argentinu u osminu finala Mundijala iz F grupe iako su poraženi od ‘gaučosa’ sa 3:2.

Fudbal 25.06.2014 | 21:00
Istorijska pobjeda BiH, Argentina i Nigerija u 1/8 finala

U drugom meču poslednjeg kola ove grupe Bosna i Hercegovina pobedila je Iran sa 3:1 i tako im srušila san o prolasku među 16 najboljih.

Iranu je za prolaz dalje bila potrebna pobeda rgetine uz njihov trijumf, ali tim odlazećeg selektora Safeta Sušića nije imao milosti i na najbolji način se oprostio od neuspešnog nastupa na Mundijalu.

Ostaje utisak da je Bosna morala da uz Argentinu prođe dalje iz ove grupe. Na utakmici protiv Irana Edin Džeko je nakon solo prodora u 23. minutu pogodio za 1:0, a preostali golovi pali su u drugom poluvremenu.

Iranci su na sve načine pokušali da se vrate u meč, ali nisu stvarali velike prilike iako Bosna nije bila previše agresivna u odbrani. U 59. minutu veliku grešku odbrane Irana iskoristio je Pjanić. Mladi Sušić je asistirao Pjaniću koji je lagano pogodio mrežu rivala.

Bosna je igrala u laganom ritmu, ali je i takva bila prejaka za Iran. Nadu Irancima dao je Gučanedžad osam minuta pre kraja iako je na usporenom snimku bilo vidljivo da je iz ofsajda, ali samo nekoliko desetina sekundi kasnije konačan rezultat postavio je Vršajević posle odličnog prodora po desnoj strani.

Duel između Nigerije i Argentine obeležili su dvostruki strelci Musa i Mesi. Napadač Barselone pokazao je još jednom koliko je opasan i kada ne igra u najboljoj formi, a prvi gol postigao je već u trećem minutu.

Minut kasnije bilo je 1:1 pošto je Musa izjednačio izuzetno preciznim udarcem. Konačan rezultat prvog dela postavio je Mesi u 45. minutu i to prelepim udarcem iz prekida.

Ipak, Musa je uzvratio već u drugom minutu nastavka. Prihvatio je odličnu loptu u šesnaestercu i ponovo izjednačio – 2:2.

Mesi je poslednjih sata odgledao sa klupe, a konačan rezultat u 50. minutu postavio je Markos Roho koji se najbolje snašao posle kornera. Jedina loša stvar po Argentinu je povreda Serhija Aguera koga je u prvom poluvremenu zamenio Laveci.

Od 22 časa igraju se mečevi poslednjeg kola u E grupi, a sastaju se Francuska - Ekvador i Honduras - Švajcarska.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Нанез Ћивохеш

25.06.2014 19:17

Браво момци, свака част и срећно у будућим утакмицама

ODGOVORITE
Name

JJJ

25.06.2014 19:45

Da nije bilo ćoravih sudija i Nigerijaca koji se valjaju ko curice po terenu, možda bismo sada slavili prolazak grupe. Ali, eto, pored igre treba imati i malo sreće. Izuzetno mi je drago da su Zmajevi igrali za ceo region, ne samo za BiH, i drago mi je da su stekli simpatije svih nas, a bogami i Brazilaca.

ODGOVORITE