"Запослени" на бироу због осигурања

Центри цивилних иницијатива послали су захтјев за измјену три закона према Министарству рада и борачко – инвалидске заштите Српске како би се утврдио стваран број незапослених особа у БиХ. 

Република Српска 25.06.2014 | 18:22
"Запослени" на бироу због осигурања

Тврде да је бројка од 550 хиљада нереална, те да је чак 250 хиљада људи на бироу искључиво и само због здравственог осигурања.

Араповић тврди да је документовање здравственог осигурања највећи проблем. Управо због тога је у односу на прије четири године, тврди Араповић, број незапослених порастао за 40 хиљада.

У Центрима цивилних иницјатива тврде да 14 институција за запошљавање, колико их има у БиХ, потроше годишње скоро 200 милиона марака. А све, како кажу, из џепа запослених грађана.

Кампања “Посао народу”, коју су покренули Центри цивилних иницијатива, дио је пројекта „Унапређење
ефикасности јавних служби за запошљавање - више прилика за запошљавање и више радних права у БиХ".

У Центрима цивилних иницијатива сарађују са Омладинским комуникативним центром из Бањалуке.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

баја

25.06.2014 18:40

Кад немогу нам наци посао нек барем имамо осигурање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

приједор

26.06.2014 08:41

то је реална процјена.сви знају права а заборављају обавезе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

26.06.2014 17:05

Узимам мој примјер који један од "блажих". Инвалид сам 60% и примам 130 КМ за то. Толико коштају лијекови које МОРАМ да пијем мјесечно. Када бих овако ограничено радно способан и којим случајем односно у сну нашао одговарајући посао довољно би било да не добијем пар плата и пар уплата доприноса и да ми буде живот у питању. Филозофирају они који имају по пар хиљада марака плату. Вријеме је да се "заврћу уши" овим проевропљанима . . .

ОДГОВОРИТЕ