Русија: Путин се повлачи из Украјине

Горњи дом руског парламента је на данашњој седници гласао за укидање резолуције, што је посланицима претходно предложио и Комитет за уставна питања, међународне односе, одбрану и безбједност.

Свијет 25.06.2014 | 17:53
Русија: Путин се повлачи из Украјине

Један од званичника Савјета Федерације рекао је за Ројтерс да ова одлука треба да буде схваћена као акт добре воље у знак подршке мировним преговорима у Украјини.

Међутим, истиче да је Савјет спреман да поново усвоји исти акт уколико то буде неопходно.

Путин је затражио у уторак од Савјета Федерације да поништи резолуцију која му даје право да употријеби руске оружане снаге у Украјини ради заштите руског становништва које тамо живи, пише Итар-Тасс.

Путин је, уочи одласка у званичну посјету Бечу, упутио писмо Савјету федерације на име предсједнице Валентине Матвијенко, у којем је изнио приједлог да се укине право које је добио од тог тијела "о употреби
Оружаних снага Руске Федерације на територији Украјине".

Путин је то затражио "у циљу нормализације ситуације и рјешавања кризе у источним регионима Украјине, као и поводом почетка тространих преговора по том питању".

Резолуцију о употреби руских оружаних снага у Украјини, Савјет Федерације изгласао је 1. марта. Русија сада очекује да ће Кијев и међународна заједница показати позитивне сигнале пошто је Путин одбацио могућност напада.

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

вг

25.06.2014 14:26

Какав издајник свога народа..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боо

25.06.2014 14:38

Хајмо Путин куца, цао, како Меркел казе тако це да буде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

25.06.2014 14:50

Ништа ово није ријешено, тренутно свако гледа да заузме што бољу позицију да би наставио даље

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дане

25.06.2014 15:02

Тако му је тата Обама наредио а обавестио га преко Ангеле Меркел. Има она народна "Сукати и рогати не могу заједно" и то је тацно тако. Далеко је Русија од неке силе у сваком смислу. Ал мислим да је Путин свестан тога и тако се понаса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ко

25.06.2014 15:13

Тек се сад показало да Русија није сила. Коме они показују оне силне ракете на Црвеном тргу?? Срам га било, издао је свој народ. И ако несто крене по злу хоце опет тразити од Думе дозволу за интервенцију? Ста се бламира дзабе..

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

25.06.2014 15:27

Дане,вг и ко не с....е пуно о ономе сто не знате!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БНД

25.06.2014 16:39

Ре бн..битно је да ти знас..Узми цињенице па коментариси..Ако Русија мисли да је сила сто се повлаци?Па Британија је бранила Фокланде који су 11 000 км удаљени од ње..и не лупетај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истоцно сарајево

25.06.2014 16:51

На овом порталу св сами струцњаци за свјетску политику. Узео им је Крим и признао отцјепљење пола Украине. Његова војска активно ратује у Украјини. У знак добре воље понистио је документ који це, ако му затреба, изгласати за 5 минута и ви говорите да Русија није сила и да Путину мозе неко наредити.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

25.06.2014 17:12

За БНД,као прво,ти не лупетај!Као друго,Русија неце НАТО на својим границама.Ако би Руси војно усли у Украјину,усао би и НАТО,Украјина би се распала а НАТО би досао близе Москви,сто они и зеле.Укљуци мало мозак ако га имас,али цисто сумњам.А сто се тице Фокланда,ти сигурно ниси ни био родјен кад се то десило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сс

25.06.2014 17:38

Питање за све русофиле... Ста би се десило да нпр.. Мексичка војска поцне убијати Американце који тразе аутономију.. Да ли би Америка војно интервенисала???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Контрапитање за сс

25.06.2014 19:40

А ста би се десило да је УСА пропала колико и Русија за вријеме Јељцина (претрпјела веце посљедице и стету него послије ИИ свј.рата).Да ли би се релативно брзо попут Русије по свим параметрима вратила медју свјетске лидере?

ОДГОВОРИТЕ
Name

СС

25.06.2014 20:15

Одговор за контрапитање:За разлику од многих овде који су Москву видјели на Тв ја сам тамо био цетири године и студирао теоријску физику..огромна земља а Москва огроман град..ради се о томе да ако Русија мисли да је сила онда се тако треба и понасати а не допустити да им народ тамо страда..палр им људе..јавно вјесају а Русија сути.Ако сматрас да јос ниси сила онда се не треба курцити..сам командант одбране Славјанска ..Игор Стрелков је јуце рекао да им је Русија окренула ледја и да они висе не могу издрзати.Јел он мозда лазе??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гвозден

25.06.2014 20:51

Људи, зна наш Господин Педседник В.Путин како се води политика ово је само замка за тупаве симпатизере прозападних кокошара којима се тресе доњи веш од самог имена В.Путина.Велика подршка Братској Русији и Браћи у Украјини до коначне слободе.С нами БОГ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јастреб

26.06.2014 04:49

Повуко реп да недобије по перави буахахаха има ко хоће

ОДГОВОРИТЕ
Name

алексеј

26.06.2014 10:28

Јос од 2009 године на основу резолуције коју је поднио Медведев сваки руски предсједник има право користења руске војске ван граница руске федерације. И та одредба је јос увијек на снази. Сто знаци да Путин, за посебном одредбом у којој се спомиње Украјина није ни имао потребе. Та одредба је донесена у циљу постизања психолоског ефекта. Дане,ко и ко све не,процитајте мало руске вјести,па онда коментарисите. Цијела русија је упозната са тим.

ОДГОВОРИТЕ