Rusija: Putin se povlači iz Ukrajine

Gornji dom ruskog parlamenta je na današnjoj sednici glasao za ukidanje rezolucije, što je poslanicima prethodno predložio i Komitet za ustavna pitanja, međunarodne odnose, odbranu i bezbjednost.

Svijet 25.06.2014 | 17:53
Rusija: Putin se povlači iz Ukrajine

Јedan od zvaničnika Savjeta Federacije rekao je za Rojters da ova odluka treba da bude shvaćena kao akt dobre volje u znak podrške mirovnim pregovorima u Ukrajini.

Međutim, ističe da je Savjet spreman da ponovo usvoji isti akt ukoliko to bude neophodno.

Putin je zatražio u utorak od Savjeta Federacije da poništi rezoluciju koja mu daje pravo da upotrijebi ruske oružane snage u Ukrajini radi zaštite ruskog stanovništva koje tamo živi, piše Itar-Tass.

Putin je, uoči odlaska u zvaničnu posjetu Beču, uputio pismo Savjetu federacije na ime predsjednice Valentine Matvijenko, u kojem je iznio prijedlog da se ukine pravo koje je dobio od tog tijela "o upotrebi
Oružanih snaga Ruske Federacije na teritoriji Ukrajine".

Putin je to zatražio "u cilju normalizacije situacije i rješavanja krize u istočnim regionima Ukrajine, kao i povodom početka trostranih pregovora po tom pitanju".

Rezoluciju o upotrebi ruskih oružanih snaga u Ukrajini, Savjet Federacije izglasao je 1. marta. Rusija sada očekuje da će Kijev i međunarodna zajednica pokazati pozitivne signale pošto je Putin odbacio mogućnost napada.

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

vg

25.06.2014 14:26

Kakav izdajnik svoga naroda..

ODGOVORITE
Name

Boo

25.06.2014 14:38

Hajmo Putin kuca, cao, kako Merkel kaze tako ce da bude.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

25.06.2014 14:50

Ništa ovo nije riješeno, trenutno svako gleda da zauzme što bolju poziciju da bi nastavio dalje

ODGOVORITE
Name

Dane

25.06.2014 15:02

Tako mu je tata Obama naredio a obavestio ga preko Angele Merkel. Ima ona narodna "Sukati i rogati ne mogu zajedno" i to je tacno tako. Daleko je Rusija od neke sile u svakom smislu. Al mislim da je Putin svestan toga i tako se ponasa.

ODGOVORITE
Name

ko

25.06.2014 15:13

Tek se sad pokazalo da Rusija nije sila. Kome oni pokazuju one silne rakete na Crvenom trgu?? Sram ga bilo, izdao je svoj narod. I ako nesto krene po zlu hoce opet traziti od Dume dozvolu za intervenciju? Sta se blamira dzabe..

ODGOVORITE
Name

bn

25.06.2014 15:27

Dane,vg i ko ne s....e puno o onome sto ne znate!

ODGOVORITE
Name

BND

25.06.2014 16:39

Re bn..bitno je da ti znas..Uzmi cinjenice pa komentarisi..Ako Rusija misli da je sila sto se povlaci?Pa Britanija je branila Foklande koji su 11 000 km udaljeni od nje..i ne lupetaj.

ODGOVORITE
Name

istocno sarajevo

25.06.2014 16:51

Na ovom portalu sv sami strucnjaci za svjetsku politiku. Uzeo im je Krim i priznao otcjepljenje pola Ukraine. Njegova vojska aktivno ratuje u Ukrajini. U znak dobre volje ponistio je dokument koji ce, ako mu zatreba, izglasati za 5 minuta i vi govorite da Rusija nije sila i da Putinu moze neko narediti.....

ODGOVORITE
Name

bn

25.06.2014 17:12

Za BND,kao prvo,ti ne lupetaj!Kao drugo,Rusija nece NATO na svojim granicama.Ako bi Rusi vojno usli u Ukrajinu,usao bi i NATO,Ukrajina bi se raspala a NATO bi dosao blize Moskvi,sto oni i zele.Ukljuci malo mozak ako ga imas,ali cisto sumnjam.A sto se tice Foklanda,ti sigurno nisi ni bio rodjen kad se to desilo.

ODGOVORITE
Name

ss

25.06.2014 17:38

Pitanje za sve rusofile... Sta bi se desilo da npr.. Meksička vojska pocne ubijati Amerikance koji traze autonomiju.. Da li bi Amerika vojno intervenisala???

ODGOVORITE
Name

Kontrapitanje za ss

25.06.2014 19:40

A sta bi se desilo da je USA propala koliko i Rusija za vrijeme Jeljcina (pretrpjela vece posljedice i stetu nego poslije II svj.rata).Da li bi se relativno brzo poput Rusije po svim parametrima vratila medju svjetske lidere?

ODGOVORITE
Name

SS

25.06.2014 20:15

Odgovor za kontrapitanje:Za razliku od mnogih ovde koji su Moskvu vidjeli na Tv ja sam tamo bio cetiri godine i studirao teorijsku fiziku..ogromna zemlja a Moskva ogroman grad..radi se o tome da ako Rusija misli da je sila onda se tako treba i ponasati a ne dopustiti da im narod tamo strada..palr im ljude..javno vjesaju a Rusija suti.Ako smatras da jos nisi sila onda se ne treba kurciti..sam komandant odbrane Slavjanska ..Igor Strelkov je juce rekao da im je Rusija okrenula ledja i da oni vise ne mogu izdrzati.Jel on mozda laze??

ODGOVORITE
Name

Гвозден

25.06.2014 20:51

Људи, зна наш Господин Педседник В.Путин како се води политика ово је само замка за тупаве симпатизере прозападних кокошара којима се тресе доњи веш од самог имена В.Путина.Велика подршка Братској Русији и Браћи у Украјини до коначне слободе.С нами БОГ!

ODGOVORITE
Name

Jastreb

26.06.2014 04:49

Povuko rep da nedobije po peravi buahahaha ima ko hoće

ODGOVORITE
Name

aleksej

26.06.2014 10:28

Jos od 2009 godine na osnovu rezolucije koju je podnio Medvedev svaki ruski predsjednik ima pravo koristenja ruske vojske van granica ruske federacije. I ta odredba je jos uvijek na snazi. Sto znaci da Putin, za posebnom odredbom u kojoj se spominje Ukrajina nije ni imao potrebe. Ta odredba je donesena u cilju postizanja psiholoskog efekta. Dane,ko i ko sve ne,procitajte malo ruske vjesti,pa onda komentarisite. Cijela rusija je upoznata sa tim.

ODGOVORITE