СП: Нигерија или Иран, Швајцарска или Еквадор?

Аргентина и Француска сигурно иду у осмину финала из група Е и Ф, а за друго место боре се Нигерија и Иран у једној, и Швајцарска и Еквадор у другој групи.

Фудбал 25.06.2014 | 15:53
СП: Нигерија или Иран, Швајцарска или Еквадор?

Босна и Херцеговина нема никакве шансе за пролаз даље, а изгледи Хондураса постоје једино у теорији.

Од 18 сати програм отварају утакмице Ф групе – у Порто Алегреу се састају Аргентина и Нигерија. Гаучоси јесу остварили две победе, али игром уопште нису одушевили и ово ће им бити прилика да одиграју како могу и да са више самопоуздања дочекају другу фазу такмичења.

“Нигерија је тежак ривал, то су показали против БиХ, за коју су сви мислили да ће проћи даље. Не сумњам да ће покушати да се бране и да нас нападну из контре, али имају и играче који у сваком тренутку могу да постигну гол. Ми треба да будемо стрпљиви у последњој трећини и да пронађемо простор потребан за голове“, изјавио је крилни играч Аргентине Анхел ди Марија.

После тријумфа над БиХ Нигерија је надомак осмине финала први пут од 1998. године. Један од јунака победе над БиХ био је и Питер Одемвинги.

“Зарадио сам место у стартној постави и било је важно да наставим вредно да радим, нарочито пред велики меч са Аргентином, који је сан сваког фудбалера. Имамо отпорну одбрану, креативну средину терена и добар напад, можемо далеко“, самоуверен је Одемвинги.

Екипа Босне и Херцеговине у последњем колу играће за част на свом првом учешћу на светским шампионатима.

"Иран мора да победи под сваку цену. Нигерији је довољан бод. Они ће ризиковати од самог почетка. Ми ћемо такође играти да победимо. Можемо очекивати отворену утакмицу", рекао је селектор Сафет Сушић.

Иран је тек у 90. минуту примио гол од Аргентине, а пре тога је лако могао и да затресе мрежу Гаучоса. Екипа Карлоса Кеироша сада ће заиграти офанзивније и надати се да ће Нигерија изгубити.

”Предстојећи меч за нас је као финале СП. Нисмо дошли овде да освојим трофеј, то од Ирана нико није очекивао, али подигли смо своја очекивања и своје снове. Играћемо утакмицу са једном једином мишљу – пролазом у осмину финала”, каже Кеирош.

Од 22 сата на програму су дуели у Е групи – Француска је обезбедила прво место, али може да утиче на распоред у групи јер се Еквадор са Швајцарском бори за другу позицију и потребна му је победа.

”Одиграли смо два добра меча са много голова, добрих акција и чврсте одбране. Покушаћемо да одиграмо тако и сада и да будемо јединствени на терену. Ако буде тако, можемо далеко да догурамо”, изјавио је Муса Сисоко.

У Еквадору истичу да ће против фаворизованих ‘Триколора’ играти за Кристијана Бенитеса, бившег саиграча који је преминуо пре годину дана.

”Његова слика и сећање на њега живи у нама, мислим да тим зна за шта и за кога играмо. Морамо да будемо концентрисани, организовани и агресивни. Ово је велики тренутак за све нас, дуго смо чекали на овакву прилику”, казао је селектор Еквадора Рејналдо Руеда.

Швајцарска је убедљивим поразом од Француске отежала себи посао и сада не зависи само од себе. Ипак, реално је очекивати да Француска не изгуби од Еквадора, а у том случају тиму Отмара Хицфелда за пролаз даље неопходан је тријумф над Хондурасом.

”Одгледали смо снимак меча са Француском и то је било врло важно – јасно нам је где смо грешили. Сада морамо да трчимо и да се боримо једни за друге. Морамо да победимо Хондурас, то је све што треба да се каже”, изјавио је дефанзивац Швајцарске Гранит Џака.

Карлос Костли, једини стрелац за Хондурас на Мундијалу, каже да ће његов тим дати све од себе против Швајцарске.

”Нада последња умире, али биће врло тешко против Швајцарске, екипе коју добро познајемо”, сматра Костли.

Група Ф:
Порто Алегре: Босна и Херцеговина – Иран (18.00)
Салвадор: Нигерија – Аргентина (18.00)

1. Аргентина (3:1) 6
2. Нигерија (1:0) 4
3. Иран (0:1) 1
4. БИХ (1:3) 0

Група Е:
Манаус: Еквадор – Француска (22.00)
Рио де Жанерио: Хондурас – Швајцарска (22.00)

1. Француска (8:2) 6
2. Швајцарска (4:6) 3
3. Еквадор (3:3) 3
4. Хондурас (1:5) 0

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Теорије

25.06.2014 17:45

Има ли јос у неким усијаним главама Теорија завјере и договора? Као даце се побједа Иранцима!? Резултат све говори... Наредно СП и Србија и Хрватска и БиХ и Црна Гора и Словенија и Македонија, као и на ЕП. Сад је само до фудбалера коју це репрезентацију бирати... Сретно свима

ОДГОВОРИТЕ