SP: Nigerija ili Iran, Švajcarska ili Ekvador?

Argentina i Francuska sigurno idu u osminu finala iz grupa E i F, a za drugo mesto bore se Nigerija i Iran u jednoj, i Švajcarska i Ekvador u drugoj grupi.

Fudbal 25.06.2014 | 15:53
SP: Nigerija ili Iran, Švajcarska ili Ekvador?

Bosna i Hercegovina nema nikakve šanse za prolaz dalje, a izgledi Hondurasa postoje jedino u teoriji.

Od 18 sati program otvaraju utakmice F grupe – u Porto Alegreu se sastaju Argentina i Nigerija. Gaučosi jesu ostvarili dve pobede, ali igrom uopšte nisu oduševili i ovo će im biti prilika da odigraju kako mogu i da sa više samopouzdanja dočekaju drugu fazu takmičenja.

“Nigerija je težak rival, to su pokazali protiv BiH, za koju su svi mislili da će proći dalje. Ne sumnjam da će pokušati da se brane i da nas napadnu iz kontre, ali imaju i igrače koji u svakom trenutku mogu da postignu gol. Mi treba da budemo strpljivi u poslednjoj trećini i da pronađemo prostor potreban za golove“, izjavio je krilni igrač Argentine Anhel di Marija.

Posle trijumfa nad BiH Nigerija je nadomak osmine finala prvi put od 1998. godine. Jedan od junaka pobede nad BiH bio je i Piter Odemvingi.

“Zaradio sam mesto u startnoj postavi i bilo je važno da nastavim vredno da radim, naročito pred veliki meč sa Argentinom, koji je san svakog fudbalera. Imamo otpornu odbranu, kreativnu sredinu terena i dobar napad, možemo daleko“, samouveren je Odemvingi.

Ekipa Bosne i Hercegovine u poslednjem kolu igraće za čast na svom prvom učešću na svetskim šampionatima.

"Iran mora da pobedi pod svaku cenu. Nigeriji je dovoljan bod. Oni će rizikovati od samog početka. Mi ćemo takođe igrati da pobedimo. Možemo očekivati otvorenu utakmicu", rekao je selektor Safet Sušić.

Iran je tek u 90. minutu primio gol od Argentine, a pre toga je lako mogao i da zatrese mrežu Gaučosa. Ekipa Karlosa Keiroša sada će zaigrati ofanzivnije i nadati se da će Nigerija izgubiti.

”Predstojeći meč za nas je kao finale SP. Nismo došli ovde da osvojim trofej, to od Irana niko nije očekivao, ali podigli smo svoja očekivanja i svoje snove. Igraćemo utakmicu sa jednom jedinom mišlju – prolazom u osminu finala”, kaže Keiroš.

Od 22 sata na programu su dueli u E grupi – Francuska je obezbedila prvo mesto, ali može da utiče na raspored u grupi jer se Ekvador sa Švajcarskom bori za drugu poziciju i potrebna mu je pobeda.

”Odigrali smo dva dobra meča sa mnogo golova, dobrih akcija i čvrste odbrane. Pokušaćemo da odigramo tako i sada i da budemo jedinstveni na terenu. Ako bude tako, možemo daleko da doguramo”, izjavio je Musa Sisoko.

U Ekvadoru ističu da će protiv favorizovanih ‘Trikolora’ igrati za Kristijana Benitesa, bivšeg saigrača koji je preminuo pre godinu dana.

”Njegova slika i sećanje na njega živi u nama, mislim da tim zna za šta i za koga igramo. Moramo da budemo koncentrisani, organizovani i agresivni. Ovo je veliki trenutak za sve nas, dugo smo čekali na ovakvu priliku”, kazao je selektor Ekvadora Rejnaldo Rueda.

Švajcarska je ubedljivim porazom od Francuske otežala sebi posao i sada ne zavisi samo od sebe. Ipak, realno je očekivati da Francuska ne izgubi od Ekvadora, a u tom slučaju timu Otmara Hicfelda za prolaz dalje neophodan je trijumf nad Hondurasom.

”Odgledali smo snimak meča sa Francuskom i to je bilo vrlo važno – jasno nam je gde smo grešili. Sada moramo da trčimo i da se borimo jedni za druge. Moramo da pobedimo Honduras, to je sve što treba da se kaže”, izjavio je defanzivac Švajcarske Granit Džaka.

Karlos Kostli, jedini strelac za Honduras na Mundijalu, kaže da će njegov tim dati sve od sebe protiv Švajcarske.

”Nada poslednja umire, ali biće vrlo teško protiv Švajcarske, ekipe koju dobro poznajemo”, smatra Kostli.

Grupa F:
Porto Alegre: Bosna i Hercegovina – Iran (18.00)
Salvador: Nigerija – Argentina (18.00)

1. Argentina (3:1) 6
2. Nigerija (1:0) 4
3. Iran (0:1) 1
4. BIH (1:3) 0

Grupa E:
Manaus: Ekvador – Francuska (22.00)
Rio de Žanerio: Honduras – Švajcarska (22.00)

1. Francuska (8:2) 6
2. Švajcarska (4:6) 3
3. Ekvador (3:3) 3
4. Honduras (1:5) 0

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Teorije

25.06.2014 17:45

Ima li jos u nekim usijanim glavama Teorija zavjere i dogovora? Kao dace se pobjeda Irancima!? Rezultat sve govori... Naredno SP i Srbija i Hrvatska i BiH i Crna Gora i Slovenija i Makedonija, kao i na EP. Sad je samo do fudbalera koju ce reprezentaciju birati... Sretno svima

ODGOVORITE