Нови метод опоравка оштећене косе

Завидите ли познатим личностима на њиховој предивној, увек блиставој, негованој и здравој коси? Нећете веровати на који начин неке од њих то постижу!

Мода и љепота 25.06.2014 | 15:10
Нови метод опоравка оштећене косе

Ако сте се питали како Алесандра Амброзио и Исабел Фонтана имају тако лепу косу, сигурно вам није пало на памет да то постижу спаљивањем косе.Нова бразилска метода "Велатерапиа", односно "сечење свећом" чини управо то. Помоћу свеће спаљују се мртви и рацветали крајеви, чиме се добија фоликул косе који је отворен за обнављање кроз регенераторе и маске, а да се притом не изгуби дужина косе.

Коса се најпре дели у ситне праменове, лагано увије прстима, а потом фризер свећом прелази преко крајева и уништава мртве делове косе.Након третмана, који - како се фризери куну - неће скратити вашу косу, власи су пуне воска. Потом се коса пере и храни дубинским регенератором. Овај начин моделирања у Јужној Америци популаран је још од 60-их година прошлог века, а многе жене то раде и саме код куће.

Због велике популарности овог третмана, фризери се посебно обучавају како би направили савршенство за вашу косу, а при том је оставили нахрањену и са истом дужином.

Третман траје око два сата, а у Њујорку кошта од 150 до 200 долара, у зависности од дужине косе. Стручњаци за негу косе препоручују понављање третмана на сваких 12 недеља.

Фризери такође упозоравају да ни у ком случају не спроводите овај третман сами код куће и да не приближавате свећу темену, како бисте избегли све могуће нежељене последице.

Коментари / 0

Оставите коментар