Обиљежен Дан Универзитета у Источном Сарајеву

Свечаношћу у амфитеатру Електротехничког факултета обиљежен је Дан Универзитета у Источном Сарајеву.

Република Српска 25.06.2014 | 15:41
Обиљежен Дан Универзитета у Источном Сарајеву

На Дан Универзитета у Источном Сарајеву, који ове године прославља 22. године рада, уз додјелу признања за заслуге и изузетан допринос у развоју ове високошколске установе студентима и професорима, промовисано је 26 доктора наука који су своје студије окончали на овом Универзитету.

Доктор  машинских наука Саша Чудић каже да је заокружио своју стручну каријеру из области машинских наука и да очекује да ће и у наредном периоду наставити путем науке, интензивније него сада.

Доктор филолошких наука Вера Ћевриз Нишић нада се да је ово почетак једног успјешнијег циклуса.

Универзитет у Источном Сарајеву је високошколска институција, препознатљива широм Европе, која његује сарадњу са преко стотину европских Универзитета. Свој пут наставља и даље, приоритетно се борећи за студенте.

"Ангажовали смо се око питања рјешавања проблема студентског стандарда, прије свега студентског смјештаја, затим око размјене студената са универзитетима у Европи", наводи ректор Универзитета у Источном Сарајеву Митар Новаковић.

Ове године по први пут је додијељен и Орден Универзитета у Источном Сарајеву за изузетна достигнућа и постигнуте резултате у научној, наставној и другим дјелатностима Универзитета у Источном Сарајеву, који је ректор Митар Новаковић уручио проректору Стевану Трбојевићу.

Током обиљежавања Дана Универзитета у Источном Сарајеву, ректор је уручио и посебне награде најбољим студентима свих 17 факултета Универзитета, док је Повељу за развој и допринос Универзитета уручена и бившем предсједнику Народне скупштине Републике Српске Момчилу Крајишнику.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

рс интелектуалац

25.06.2014 19:20

Било би крајње вријеме да се упитате ста урадити с диплома "паљанског универзитета". Како народ казе, "обрисати ...." Мозда се ти силни доктори и запосле у силним фирмама "привредног гиганта РС". Пуно успеха СЕРИЈСКИ ПРОИЗВЕДЕНИМ ПАЉАНСКИМ СТРУЦЊАЦИМА. ХА, ХА, ХА.

ОДГОВОРИТЕ