Obilježen Dan Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Svečanošću u amfiteatru Elektrotehničkog fakulteta obilježen je Dan Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Republika Srpska 25.06.2014 | 15:41
Obilježen Dan Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Na Dan Univerziteta u Istočnom Sarajevu, koji ove godine proslavlja 22. godine rada, uz dodjelu priznanja za zasluge i izuzetan doprinos u razvoju ove visokoškolske ustanove studentima i profesorima, promovisano je 26 doktora nauka koji su svoje studije okončali na ovom Univerzitetu.

Doktor  mašinskih nauka Saša Čudić kaže da je zaokružio svoju stručnu karijeru iz oblasti mašinskih nauka i da očekuje da će i u narednom periodu nastaviti putem nauke, intenzivnije nego sada.

Doktor filoloških nauka Vera Ćevriz Nišić nada se da je ovo početak jednog uspješnijeg ciklusa.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu je visokoškolska institucija, prepoznatljiva širom Evrope, koja njeguje saradnju sa preko stotinu evropskih Univerziteta. Svoj put nastavlja i dalje, prioritetno se boreći za studente.

"Angažovali smo se oko pitanja rješavanja problema studentskog standarda, prije svega studentskog smještaja, zatim oko razmjene studenata sa univerzitetima u Evropi", navodi rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Mitar Novaković.

Ove godine po prvi put je dodijeljen i Orden Univerziteta u Istočnom Sarajevu za izuzetna dostignuća i postignute rezultate u naučnoj, nastavnoj i drugim djelatnostima Univerziteta u Istočnom Sarajevu, koji je rektor Mitar Novaković uručio prorektoru Stevanu Trbojeviću.

Tokom obilježavanja Dana Univerziteta u Istočnom Sarajevu, rektor je uručio i posebne nagrade najboljim studentima svih 17 fakulteta Univerziteta, dok je Povelju za razvoj i doprinos Univerziteta uručena i bivšem predsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske Momčilu Krajišniku.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

rs intelektualac

25.06.2014 19:20

Bilo bi krajnje vrijeme da se upitate sta uraditi s diploma "paljanskog univerziteta". Kako narod kaze, "obrisati ...." Mozda se ti silni doktori i zaposle u silnim firmama "privrednog giganta RS". Puno uspeha SERIJSKI PROIZVEDENIM PALJANSKIM STRUCNJACIMA. HA, HA, HA.

ODGOVORITE