Мићић: Ако буде потребно услиједиће нови попис штете

Градска управа Бијељине покушаће да за додјелу ваучера за помоћ поплављенима искористи већ урађену базу података, а ако то не буде изводљиво, услиједиће нови попис штете, најавио је данас градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Република Српска 25.06.2014 | 12:24
Мићић: Ако буде потребно услиједиће нови попис штете

"Представници пописне комисије однијели су базу података у Републичку дирекцију за обнову и изградњу и покушаће да отклоне проблем тако да ово што имамо до сада буде довољно за почетак издавања ваучера 2. или 3. јула", рекао је Мићић у Бијељини.

Он каже да је 50 стручних пописивача 42 дана радило на попису штете од поплава у Бијељини, који је урађен квалитетно, али ће, ако буде било потребно, радити поново.

Нови попис поплављених домаћинстава овај пут би кренуо из Велиног Села, са најугроженијег подручја уз ријеку Саву.

Мићић је рекао да су пописивачи испунили 9.060 записника о поплављеним приватним објектима, пописана је штета у 510 предузећа и установа и попуњено 4.600 записника о штети од поплава на пољопривредним газдинствима.

Три мобилна тима пописивача излазе на терен по жалби грађана.

Према градоначелниковој процјени, платне картице са 5.000 КМ помоћи за санацију штете требало би да добије око 6.000 домаћинстава у Бијељини у којима је вода ушла у објекат за становање.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

рокy

25.06.2014 10:55

Колико је коректно попис урадјен незнам, али знам да има оних којима вода није усла у куцу а на списку су.То је 100%.Срамота би било да добију паре..Немоземо ми без лоповлука..Гњеван сам јер сам и сам поплављен..

ОДГОВОРИТЕ
Name

:-Д

25.06.2014 11:57

Најреалније би било да комисија иде по куцама и нек' они процијене стету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Разочарана

25.06.2014 12:04

Ово "50 стручних" ме јако насмијало! Мозда су струци, али не знам у цему, јер је попис одрадјен катастрофално. На списковима се налазе и људи који нису били поплављени, којима није вода била ни у двористу. Заказали смо и као народ и као дрзава, не знам ко ми је гори у цијелој прици, да ли народ који се без имало стида уписивао на спискове поплављених, а при томе није био, или дрзава која је то дозволила.

ОДГОВОРИТЕ