Mićić: Ako bude potrebno uslijediće novi popis štete

Gradska uprava Bijeljine pokušaće da za dodjelu vaučera za pomoć poplavljenima iskoristi već urađenu bazu podataka, a ako to ne bude izvodljivo, uslijediće novi popis štete, najavio je danas gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Republika Srpska 25.06.2014 | 12:24
Mićić: Ako bude potrebno uslijediće novi popis štete

"Predstavnici popisne komisije odnijeli su bazu podataka u Republičku direkciju za obnovu i izgradnju i pokušaće da otklone problem tako da ovo što imamo do sada bude dovoljno za početak izdavanja vaučera 2. ili 3. jula", rekao je Mićić u Bijeljini.

On kaže da je 50 stručnih popisivača 42 dana radilo na popisu štete od poplava u Bijeljini, koji je urađen kvalitetno, ali će, ako bude bilo potrebno, raditi ponovo.

Novi popis poplavljenih domaćinstava ovaj put bi krenuo iz Velinog Sela, sa najugroženijeg područja uz rijeku Savu.

Mićić je rekao da su popisivači ispunili 9.060 zapisnika o poplavljenim privatnim objektima, popisana je šteta u 510 preduzeća i ustanova i popunjeno 4.600 zapisnika o šteti od poplava na poljoprivrednim gazdinstvima.

Tri mobilna tima popisivača izlaze na teren po žalbi građana.

Prema gradonačelnikovoj procjeni, platne kartice sa 5.000 KM pomoći za sanaciju štete trebalo bi da dobije oko 6.000 domaćinstava u Bijeljini u kojima je voda ušla u objekat za stanovanje.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

roky

25.06.2014 10:55

Koliko je korektno popis uradjen neznam, ali znam da ima onih kojima voda nije usla u kucu a na spisku su.To je 100%.Sramota bi bilo da dobiju pare..Nemozemo mi bez lopovluka..Gnjevan sam jer sam i sam poplavljen..

ODGOVORITE
Name

:-D

25.06.2014 11:57

Najrealnije bi bilo da komisija ide po kucama i nek' oni procijene stetu.

ODGOVORITE
Name

Razočarana

25.06.2014 12:04

Ovo "50 stručnih" me jako nasmijalo! Mozda su struci, ali ne znam u cemu, jer je popis odradjen katastrofalno. Na spiskovima se nalaze i ljudi koji nisu bili poplavljeni, kojima nije voda bila ni u dvoristu. Zakazali smo i kao narod i kao drzava, ne znam ko mi je gori u cijeloj prici, da li narod koji se bez imalo stida upisivao na spiskove poplavljenih, a pri tome nije bio, ili drzava koja je to dozvolila.

ODGOVORITE