Блокирани сви рачуни Радишићевог „Гранд трејда“

Основни суд Бањалука је по тужби Града Бањалука блокирао је све банкарске рачуне фирме „Гранд траде“ Миле Радишића којем је Врховни суд ових дана, због другог случаја, потврдио затворску казну од три године, ексклузивно сазнаје пословни портал ЦАПИТАЛ.ба.

Република Српска 24.06.2014 | 20:23
Блокирани сви рачуни Радишићевог „Гранд трејда“

Град Бањалука је тужио Гранд траде због неизмирених обавеза према градском буџету које са камата износе око милиона КМ.

Неизмирене обавезе се односе на зграду коју ова фирма гради у центру Бањалуке, око које је у јавности избила цијела афера и годинама изазива низ негативних реакција од дискутабилне куповине милионски вриједног земљишта од Града, до добијање градјевинских и осталих дозвола.

„Гранд траде“ су од прошле седмице блокирана сва три рачуна, које ова фирма има у Хyпо банци, Новој банци и Сбербанци Бањалука.

У Градској управи су нас за све информације упутили на Основни суд Бањалука. У Суду, судија Рајфа Ђумишић која је донијела Рјешење о блокади фирме, одбила је да достави овај документ, правдајући да оно још није правоснажно. „Обавјештавамо Вас, да је наведени предмет, а за који сте нам поставили Ваш упит, још у процедури редовног рада код поступајућег судије, те Вам нисмо у могућности доставити тражено Рјешење, јер је пракса правосудних институција да се не коментаришу предмети који су у раду и који нису правоснажни“, кратко је одговорено из Суда.

Рачуни фирме се блокирају до правоснажности пресуде, али се средства „не скидају“ док пресуда не буде коначна.

Блокаде рачуна „Гранд траде“ је само последња у низу. Према подацима, које су у посједу ЦАПИТАЛ-а, фирма Миле Радишића је последњих годину дана била у блокади 365 дана. Сви рачуни су му од оснивања фирме били блокирани чак 908 дана, али то га очито не спречава да гради комплекс који сам процјењује на више од 200 милиона КМ и да добија милионске кредите од домаћих комерцијалних банака.

Миле Радишић је пресудом Врховног суда правоснажно осуђен на три године затвора, као физичко лице због манипулације акцијама Медицинске електронике чиме је оштетио буџет РС за више од милиона КМ.

Прва информација о манипулацијама акцијама на берзи Миле Радишића уз помоћа запослених и тадашњег директора Инвестицоног развојне банке РС, управо је прије четири године објављена на пословном порталу ЦАПИТАЛ.ба.

Занимљиво да Суд није пресудио, да уз казну затвора, Радишић мора надокнатити штету било из личне имовине или његова фирма „Гранд траде“.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

А

25.06.2014 05:34

А кад це суд питати Бају за паре?

ОДГОВОРИТЕ