ХР медији: Ковач, немаш ти појма!

Комшијски медији осули паљбу по Нику Ковачу и оценили да је он главни кривац за то што је Лука Модрић направио никад више грешака, а Иван Ракитић био невидљив.

Фудбал 24.06.2014 | 20:00
ХР медији: Ковач, немаш ти појма!

О како је то само својствено свима нама на Балкану. Да полетимо у висине пре но што раширимо крила. И онда се болно дочекамо на задњицу. Овога пута такву судбину проживљавају у Хрватској, који не могу да прежале пораз од Мексика и елиминацију са Мундијала јер су уверени да играчи имају квалитет за нокаут фазу.

Али сада схватају да немају тим. Ни, што је још битније, правог човека на месту селектора.
"Палац доле иде Нику Ковачу. Тактику с почетка сусрета нећемо никад разумети, да Ракитић буде задњи везни, иза Прањића... Онда је то још како-тако све заједно држало воду до - рокада с клупе, Прањић се вратио на левог бека, а ми се нашли на вртуљку... Тада се све оно што се држало како-тако... срушило. До краја", наводи се у коментару Слободне Далмације, само првог у низу медија који највећу кривицу пребацује на леђа "изборника".

Јер управо је он одлучио да асовима Реала и Барселоне, Луку Модрића и Ивана Ракитића, због којих су хрватску средину терена ковали у небеса и звали "супервезом", намени нешто дефанзивнију улогу од оне коју су у Хрватској очекивали. "Морао" је тако пошто се претходно одрекао класичног задњег везног.
"Тражио је игру, мењао формације, па се на крају изгубио", пише Игор Флак у Вечерњем листу и додаје да су Коцкасти, после првог полувремена у којем су Мексику били пуки спаринг партнери, у наставку доживели класичан нокаут.

Портал Индеx.хр иде најдаље у критикама на рачун Ковача и подсећа да је он кум Здравка Мамића због чега су поједини играчи под патронатом првог човека Динама имали протекцију.
"...Велики играчки фајтер... доказао је да је и добар глумац, када је због непозивања Халиловића и Самира за небитне мечеве, јавно ’ратовао’ с Мамићима и тако стекао симпатије медија и навијача. Наравно, када је дошло до кључне ’утакмице’, објаве списка за СП, на њему су се нашли Зеленика, тако добар да је из Динама послат у Локомотиву, а за њега доведена замена и Задра, те Самир, који је ове године одиграо 291 минут. Мечеви на зеленом терену показали су колико је Ковач тренерски и изборнички квалитетом далеко од елегантно-фрајерских издања којима мами уздахе читатељки специјализованих портала. Попут претходника, није се баш прославио као селектор, али као и они, зна да носи фина одела и шармантно се смеје, па га воле навијачице".

Међутим, не мисле сви да је крив само Ковач. Чувени хрватски новинар Томислав Жидак тако већ у наслов каже да је против Мексика виђена "ревија промашаја Модрића", док се Ракитић једноставно - није могао видети.
"Прерано је за анализе, али заказали су главни играчи. Фантазисти су синоћ остали без фантазије, било је то ревија грешака Луке Модрића, колико их није направио у целој сезони. А када Модрић не игра, ни хрватска репрезентација не постоји... Штета, жао нам је. Само, немојмо више ни покушавати да ову генерацију поредимо са Ватренима, то заиста не би имало смисла..."

Коментари / 0

Оставите коментар