Сушић најавио одлазак

Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине сутра ће на стадиону Арена Фонте Нова у Салвадору одиграти посљедњи сусрет на Свјетском првенству против Ирана.

Фудбал 24.06.2014 | 19:28
Сушић најавио одлазак

Данас је на стадиону одржана прес конференција на којој су се присутним медијима обратио селектор нашег националног тима Сафет Сушић.

Сушић не жали због одлука

"Што се тиче сутрашње утакмице, ми смо сви очекивали да ће то бити наша кључна утакмица за пролазак у наредни круг. Није испало како смо очекивали, а да смо имали мало више среће, да смо боље играли и да су судије донијеле неке логичније одлуке можда би било другачије," рекао је Сушић.

"Разочарали смо неке људе, извињавам им се, а ово је ипак било наше прво Свјетско првенство и када погледамо неке друге репрезентације, стиче се утисак да је ово можда и наш максимум," ријечи су Сушића.

"Што се тиче мојих одлука везаних за екипу ништа не жалим. Почели смо са екипом која је добро играла пријатељске утакмице. Ништа не жалим, а о мојој будућности не желим ништа рећи сада, није право вријеме. Ускоро ће се знати, у наредних десетак дана," рекао је Сушић.

О сутрашњем саставу

"Сутра ће бити измјена, биће нових играча, јер превише је играти са истим саставом три утакмице. Сви који прате фудбал могли су видјети да смо ми играли офанзивно. Наш начин игре није био проблем и ми никада нисмо играли са једним нападачем, увијек са више, јер су наши офанзивни везни играчи увијек близу гола. Наш проблем је само што нисмо били ефикасни," рекао је Сушић.

Сушић о одласку са клупе репрезентације

"Рекао сам да ће мени бити тешко једног дана напустити ову репрезентацију, јер смо ми направили нешто што нико није направио. Једног дана ипак дође моменат када се треба растати, али није вријеме да се о томе сада прича. Сутра ћемо покушати да побиједимо једног противника који жели да игра међу 16 најбољих екипа. За нас би било веома важно да се побједом опростимо од Свјетског првенства," рекао је Сушић.

Сушић о дуелу са Ираном

"Све зависи од сутрашње утакмице. Ми смо били равноправан противник против Аргентине. Против Нигерије смо имали шансе, оштећени смо, поништен нам је чист гол. Ако сутра одиграмо добро, не вјерујем да ћемо имати лош дочек у Сарајеву. Пуно зависи од утакмице са Ираном и ми у њу улазимо са жељом да се што часније опростимо од Свјетског првенства," рекао је Сушић.

"Иран мора побиједити по сваку цијену. Нигерији је сутра довољан бод. Они ће ризиковати од самог почетка. Видјели смо како су играли против Аргентине. Против нас морају кренути нападачки од почетка. Ми ћемо такође играти да побиједимо. Можемо очекивати отворену утакмицу," рекао је Сушић.

"Ја бих био задовољан да буде пуно голова. Јер обје репрезентације желе побиједити. Ако Иран да први гол, они ће се затворити и покушати сачувати свој гол. Ми ако дамо први гол, нећемо се задовољити. Желимо оставити пуно бољи утисак, показати се као репрезентација која не жели калкулисати," рекао је Сушић.

Сушић о судијској неправди

"Вјероватно нешто треба да се мијења. Можда као у тенису или америчкој кошарци. Штета је да се то деси, али нисмо једини. Десило се и Хрватској, као и Мексику," ријечи су Сушића.

Коментари / 0

Оставите коментар