Sušić najavio odlazak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će na stadionu Arena Fonte Nova u Salvadoru odigrati posljednji susret na Svjetskom prvenstvu protiv Irana.

Fudbal 24.06.2014 | 19:28
Sušić najavio odlazak

Danas je na stadionu održana pres konferencija na kojoj su se prisutnim medijima obratio selektor našeg nacionalnog tima Safet Sušić.

Sušić ne žali zbog odluka

"Što se tiče sutrašnje utakmice, mi smo svi očekivali da će to biti naša ključna utakmica za prolazak u naredni krug. Nije ispalo kako smo očekivali, a da smo imali malo više sreće, da smo bolje igrali i da su sudije donijele neke logičnije odluke možda bi bilo drugačije," rekao je Sušić.

"Razočarali smo neke ljude, izvinjavam im se, a ovo je ipak bilo naše prvo Svjetsko prvenstvo i kada pogledamo neke druge reprezentacije, stiče se utisak da je ovo možda i naš maksimum," riječi su Sušića.

"Što se tiče mojih odluka vezanih za ekipu ništa ne žalim. Počeli smo sa ekipom koja je dobro igrala prijateljske utakmice. Ništa ne žalim, a o mojoj budućnosti ne želim ništa reći sada, nije pravo vrijeme. Uskoro će se znati, u narednih desetak dana," rekao je Sušić.

O sutrašnjem sastavu

"Sutra će biti izmjena, biće novih igrača, jer previše je igrati sa istim sastavom tri utakmice. Svi koji prate fudbal mogli su vidjeti da smo mi igrali ofanzivno. Naš način igre nije bio problem i mi nikada nismo igrali sa jednim napadačem, uvijek sa više, jer su naši ofanzivni vezni igrači uvijek blizu gola. Naš problem je samo što nismo bili efikasni," rekao je Sušić.

Sušić o odlasku sa klupe reprezentacije

"Rekao sam da će meni biti teško jednog dana napustiti ovu reprezentaciju, jer smo mi napravili nešto što niko nije napravio. Jednog dana ipak dođe momenat kada se treba rastati, ali nije vrijeme da se o tome sada priča. Sutra ćemo pokušati da pobijedimo jednog protivnika koji želi da igra među 16 najboljih ekipa. Za nas bi bilo veoma važno da se pobjedom oprostimo od Svjetskog prvenstva," rekao je Sušić.

Sušić o duelu sa Iranom

"Sve zavisi od sutrašnje utakmice. Mi smo bili ravnopravan protivnik protiv Argentine. Protiv Nigerije smo imali šanse, oštećeni smo, poništen nam je čist gol. Ako sutra odigramo dobro, ne vjerujem da ćemo imati loš doček u Sarajevu. Puno zavisi od utakmice sa Iranom i mi u nju ulazimo sa željom da se što časnije oprostimo od Svjetskog prvenstva," rekao je Sušić.

"Iran mora pobijediti po svaku cijenu. Nigeriji je sutra dovoljan bod. Oni će rizikovati od samog početka. Vidjeli smo kako su igrali protiv Argentine. Protiv nas moraju krenuti napadački od početka. Mi ćemo takođe igrati da pobijedimo. Možemo očekivati otvorenu utakmicu," rekao je Sušić.

"Ja bih bio zadovoljan da bude puno golova. Jer obje reprezentacije žele pobijediti. Ako Iran da prvi gol, oni će se zatvoriti i pokušati sačuvati svoj gol. Mi ako damo prvi gol, nećemo se zadovoljiti. Želimo ostaviti puno bolji utisak, pokazati se kao reprezentacija koja ne želi kalkulisati," rekao je Sušić.

Sušić o sudijskoj nepravdi

"Vjerovatno nešto treba da se mijenja. Možda kao u tenisu ili američkoj košarci. Šteta je da se to desi, ali nismo jedini. Desilo se i Hrvatskoj, kao i Meksiku," riječi su Sušića.

Komentari / 0

Ostavite komentar