Рафина 700. победа!

Рафаел Надал пласирао се у друго коло Вимбалдона победивши Матрина Клижана са 3-1, по сетовима 4:6, 6:3, 6:3, 6:3.

Тенис 24.06.2014 | 19:07
Рафина 700. победа!

Први тенисер света изгубио је први сет и деловало је да би поново могао да испадне на старту Вимбалдона, али је ипак успео да преокрене и оствари јубиларни 700. тријумф.

Надал је био далеко од својих најбољих издања на травнатој подлози, али ће сигурно бити задовољан победом против неугодног Клижана.

Његов ривал у наредном колу биће Лукаш Росол који га је пре неколико година савладао управо на централном терену Вимблдона.

Већ у првом гему Клижан је дошао до три везане брејк лопте, али је био брзоплет и Надал је повео. Шпанац је имао две брејк шансе у следећем гему, није их реализовао, баш као ни Клижан још једну у трећем гему.

Уследио је мирнији период, а онда је у деветом гему Словак направио брејк, био је много агресивнији и то му се исплатило. У десетом гему Надал је повео са 0:30, мало му је недостајало и среће у наредна два поена, а онда је Клижан одлично одсервирао и форхендом завршио сет.

Међутим, вероватно најбољи играч свих времена полако је сламао отпор расположеног Словака у другом сету. Клижан је имао две брејк лопте у трећем гему, али није их искористио, па је Надал у шетом гему направио брејк за 4:2. Ту предност двоструки шампион у Лондону је задржао до краја сета и изједначио на 1-1.

Почетак трећег сета у потпуности је припао освајачу 14. Грен слем титула. Надал је све лакше долазио до поена против Словака, па је на старту трећег сета брзо направио два брејка и повео са 3:0.

Клижан је ипак успео да врати један брејк и припрети Надалу у трећем сету - 4:3, али наредна два гема добио је Шпанац за 2-1 у сетовима. Ни у трећем сету Шпанац није имао лак посао. Иако је рано направио брејк, Клижан је успео да се врати, али ипак у финишу није имао снаге - 6:3 и 3-1 за Надала.

Коментари / 0

Оставите коментар