Rafina 700. pobeda!

Rafael Nadal plasirao se u drugo kolo Vimbaldona pobedivši Matrina Kližana sa 3-1, po setovima 4:6, 6:3, 6:3, 6:3.

Tenis 24.06.2014 | 19:07
Rafina 700. pobeda!

Prvi teniser sveta izgubio je prvi set i delovalo je da bi ponovo mogao da ispadne na startu Vimbaldona, ali je ipak uspeo da preokrene i ostvari jubilarni 700. trijumf.

Nadal je bio daleko od svojih najboljih izdanja na travnatoj podlozi, ali će sigurno biti zadovoljan pobedom protiv neugodnog Kližana.

Njegov rival u narednom kolu biće Lukaš Rosol koji ga je pre nekoliko godina savladao upravo na centralnom terenu Vimbldona.

Već u prvom gemu Kližan je došao do tri vezane brejk lopte, ali je bio brzoplet i Nadal je poveo. Španac je imao dve brejk šanse u sledećem gemu, nije ih realizovao, baš kao ni Kližan još jednu u trećem gemu.

Usledio je mirniji period, a onda je u devetom gemu Slovak napravio brejk, bio je mnogo agresivniji i to mu se isplatilo. U desetom gemu Nadal je poveo sa 0:30, malo mu je nedostajalo i sreće u naredna dva poena, a onda je Kližan odlično odservirao i forhendom završio set.

Međutim, verovatno najbolji igrač svih vremena polako je slamao otpor raspoloženog Slovaka u drugom setu. Kližan je imao dve brejk lopte u trećem gemu, ali nije ih iskoristio, pa je Nadal u šetom gemu napravio brejk za 4:2. Tu prednost dvostruki šampion u Londonu je zadržao do kraja seta i izjednačio na 1-1.

Početak trećeg seta u potpunosti je pripao osvajaču 14. Gren slem titula. Nadal je sve lakše dolazio do poena protiv Slovaka, pa je na startu trećeg seta brzo napravio dva brejka i poveo sa 3:0.

Kližan je ipak uspeo da vrati jedan brejk i pripreti Nadalu u trećem setu - 4:3, ali naredna dva gema dobio je Španac za 2-1 u setovima. Ni u trećem setu Španac nije imao lak posao. Iako je rano napravio brejk, Kližan je uspeo da se vrati, ali ipak u finišu nije imao snage - 6:3 i 3-1 za Nadala.

Komentari / 0

Ostavite komentar