Лајовић прошао, Јакшић испала!

Српски тенисер Душан Лајовић пласирао се у друго коло Вимблдона, пошто је победио 28. носиоца Гиљерма Гарсија-Лопеса са 7:6 (7-5), 6:2, 3:6, 3:6, 6:3.

Тенис 24.06.2014 | 19:03
Лајовић прошао, Јакшић испала!

Лајовић је на Ролан Гаросу елиминисао Федерика Делбониса, тада 34. на АТП листи, што је место које сада заузима Гарсија-Лопес. Ипак, Шпанац је пре три године био и 23. на свету и веће је име од Делбониса, па је ово највећа победа Душана у каријери.

Лајовић је славио у неизвесном првом сету, добио је и други, али је у наредна два Шпанац стварао више прилика и успео је да избори пет сет. Ипак, српски тенисер се прибрао, направио је брејк средином петог сета, а затим још један у последњем гему и дошао је до великог тријумфа у свом првом мечу у главном жребу Вимблдона.

За пласман у трећу рунду Лајовић ће се борити са Лукашом Куботом, који је добио Јан-Ленарда Штруфа са 7:6, 6:4, 6:4. Пољак је тренутно 72. на свету, а најбољи пласман имао је пре четири године, када је био 41. на АТП листи.

Висок је 190 цм, а прошле године управо је на Вимблдону остварио најбољи резултат у каријери, када је догурао до четвртфинала победивши Андрејева, Дарсиса (предаја), Пера и Манарина. Међутим, од тада је у великом паду, ове сезоне има само три победе и Лајовић ће имати добру шансу да слави у њиховом првом међусобном мечу.

Јована Јакшић завршила је такмичење на Вимбдлону у првом колу поразом од Петре Цетковске са 2-1.

Српска тенисерка имала је вођство од 5:3 у одлучујућем сету, али је на крају изгубила са 6:2, 4:6, 7:5 после скоро два сата игре.

Јована је на крају имала 21 винер и 25 неизнуђених грешака, а Цетковска је била много агресивнија и због тога је на крају и славила (44 винера, 39 грешака).

Српска тенисерка искористила је пет од 13 брејк прилика, док је Чехиња и у том сегменту била успешнија (7-9).

Наредна ривалка Цетковске биће Францускиња Ализ Корне.

Коментари / 0

Оставите коментар