Lajović prošao, Jakšić ispala!

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo Vimbldona, pošto je pobedio 28. nosioca Giljerma Garsija-Lopesa sa 7:6 (7-5), 6:2, 3:6, 3:6, 6:3.

Tenis 24.06.2014 | 19:03
Lajović prošao, Jakšić ispala!

Lajović je na Rolan Garosu eliminisao Federika Delbonisa, tada 34. na ATP listi, što je mesto koje sada zauzima Garsija-Lopes. Ipak, Španac je pre tri godine bio i 23. na svetu i veće je ime od Delbonisa, pa je ovo najveća pobeda Dušana u karijeri.

Lajović je slavio u neizvesnom prvom setu, dobio je i drugi, ali je u naredna dva Španac stvarao više prilika i uspeo je da izbori pet set. Ipak, srpski teniser se pribrao, napravio je brejk sredinom petog seta, a zatim još jedan u poslednjem gemu i došao je do velikog trijumfa u svom prvom meču u glavnom žrebu Vimbldona.

Za plasman u treću rundu Lajović će se boriti sa Lukašom Kubotom, koji je dobio Jan-Lenarda Štrufa sa 7:6, 6:4, 6:4. Poljak je trenutno 72. na svetu, a najbolji plasman imao je pre četiri godine, kada je bio 41. na ATP listi.

Visok je 190 cm, a prošle godine upravo je na Vimbldonu ostvario najbolji rezultat u karijeri, kada je dogurao do četvrtfinala pobedivši Andrejeva, Darsisa (predaja), Pera i Manarina. Međutim, od tada je u velikom padu, ove sezone ima samo tri pobede i Lajović će imati dobru šansu da slavi u njihovom prvom međusobnom meču.

Jovana Jakšić završila je takmičenje na Vimbdlonu u prvom kolu porazom od Petre Cetkovske sa 2-1.

Srpska teniserka imala je vođstvo od 5:3 u odlučujućem setu, ali je na kraju izgubila sa 6:2, 4:6, 7:5 posle skoro dva sata igre.

Jovana je na kraju imala 21 viner i 25 neiznuđenih grešaka, a Cetkovska je bila mnogo agresivnija i zbog toga je na kraju i slavila (44 vinera, 39 grešaka).

Srpska teniserka iskoristila je pet od 13 brejk prilika, dok je Čehinja i u tom segmentu bila uspešnija (7-9).

Naredna rivalka Cetkovske biće Francuskinja Aliz Korne.

Komentari / 0

Ostavite komentar