Здравство: После Шкрбића опет Шкрбић

Изградња Централног хола и завршетак Јужног крила бањалучког Клиничког центра коштаће буџет Српске за пет милиона марака више него што је било предвиђено.

Република Српска 25.06.2014 | 14:39
Здравство: После Шкрбића опет Шкрбић

Како незванично сазнајемо, уговор из новембра 2013. године по коме је цјелокупна изградња требало да кошта девет милиона марака, до маја 2014. године се повећала на 14 милиона. Разлику ће, према незваничним информацијама, надокнадити Министарство здравља Републике Српске, односно грађани из свог џепа.

Незванично, срамној одлуци се успротивио директор Душко Рачић, који је због овога на танком леду у Влади Српске.

У "Арагоста инвесту" поручују да су вриједност самог пројекта знали отпочетка. С обзиром на то да су управо они задужени за изградњу Јужног крила, пријавили су се за завршне радове и за изградњу Централног хола, како би цјелокупан пројекат имао смисла и био брзо завршен.

Директор Вељко Јарић је потврдио за БН телевизију да је грешка настала у самом старту, и то у процјени.

Нико није дао одговор на питање зашто тендер није поништен, ако је већ дошло до лоше процјене, па расписао нови са предрачунском вриједношћу од 14 милиона марака. Не, све је остало исто, само ће Линднер добити паре за које се није ни пријавио да заради, а на штету буџета Српске.

Управни одбор Клиничког центра је, како незванично сазнајемо, јуче донио одлуку да на уговор са њемачком фирмом стави потпис управо министар Драган Богданић. Незванично, ситуација се закомпликовала оног момента када је њемачки извођач радова напрасно тражио да се потпише уговор и са фирмом из Републике Српске, која у причу улази тек након цјелокупне процедуре.

Према нашим информацијама, управо та фирма би се бавила извођачким радовима.

Незванично, Душко Рачић је рекао одлучно НЕ и том уговору. Како Рачић реагује на све ове наводе, нисмо успјели да сазнамо. Није одговарао на телефонске позиве, као ни на званично упућен допис. У министарству здравља већ одавно не налазе за сходно да одговарају медијима на питања у вези с темама у здравству, а према незваничним информацијама, и Душку Рачићу се пријети смјеном.

БН ТВ

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

истоцно од сарајева

24.06.2014 17:02

СНСД влада по принципу сјаси курта да узјаси мурта :-) готов је готов је!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

24.06.2014 17:47

САДА СЕ КРАДЕ НА СВЕ СТРАНЕ, ИЗГЛЕДА ДА ЈЕ ТО ПРЕД СМРТ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

24.06.2014 18:00

Ова мафијаска хоботница висе нема мјере,они су давно изгубили осјецас за контролу.Милион је порастао до милијаде...има ли краја!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

стеван

24.06.2014 18:08

Рациц дефинитивно има петљу. Он би могао бити нови Министар (уколико то буде мјесто СНСДа)

ОДГОВОРИТЕ
Name

таyреф

24.06.2014 18:22

Рациц има петљу јер му је тата оснивац СНСД јос давне нпр 1996.год. Струцан јако, али стета сто је усао у политицке воде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

24.06.2014 18:32

А шта више рећи за политику владајуће партије него једноставно да су потпуно изгубили компас и срљају из промашаја у промашај, тако изгледа да постаје јасно да ће им у октобру народ окренути леђа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љиљана

24.06.2014 18:38

Министарство здравља не одговара медијима знаци ни народу??!Коме полазу рацуне,ко то контролисе,ојадисе овај народ преварама,тендерима,плановима.....Има ли ико постен?

ОДГОВОРИТЕ
Name

влајко

24.06.2014 18:55

ВЕЛИКА ПОДРСКА РАЦИЦУ. ОВО СТВАРНО НЕМА СМИСЛА. СКРБИЦА ТРЕБА СТО ПРИЈЕ ПОЗВАТИ ДА РАЗЈАСНИ СВОЈ МАНДАТ, ОДКУД МУ ДВА СТАНА У БЕЦУ.СКРБИЦЕВ СТАН ЈЕ ОДМАХ ДО СПИРИЦА. ИНАЦЕ НА ЦЕЛО ЗДРАВЉА ТРЕБА ДОЦИ ПОСТЕНА ОСОБА, ТО СТВАРНО НЕМА ВИСЕ СМИСЛА. СМЕЊУЈУ НСТАНИЦА КОЈИ ЈЕ БИО НАИВАН. ЗАСТО СЕ ЗАУСТАВИЛЕ ИСТРАГЕ. НЕКА ТО ОБЈАСНИ ЈОВИЦИЦ. ПОГЛЕДАЈТЕ НАСТО ЛИЦИ КБЦ БАЊА ЛУКА. НА ПАПРИКОВЦУ ЗАРАСТАО У КОРОВ. ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО САМО ИЗГЛЕДА ЗАСТИТНА ГРАДЈЕВИНСКА ОГРАДА. СТО НЕ РЕАГУЈЕ ИНСПЕКЦИЈА. А ПСИХИЈАТРИЈА ПРЕКО ВРБАСА ДА НЕ ГОВОРИМА, ЗАРАСЛА У ПОТПУНИ КОРОВ. ПАЦОВИ ХОДАЈУ ИСПОД БОЛНИЦКИХ БАРАКА НА ПСИХИЈАТРИЈИ. ВАЉДА ЦЕ ХИРУРГИЈА ОВЕ ЗИМЕ ИЗДРЗАТИ О ЊОЈ СВЕ ЗНАМО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубомир Посавина

24.06.2014 20:22

Послије Шкрбића, Богданић, лијепо друштво. Лопов до лопова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ирон мике

24.06.2014 21:02

А шкрбићева вила у монте карлу у вриједности од 40 милиона евра одмах поред куће Новака Ђоковића? Јел то зарадио од министарске плате?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

24.06.2014 22:05

ОВО НИ СРЕЋКУ ШОЈИЋУ НЕ БИ БИЛО ЈАСНО... ДА СЕ ОВАКО ЖЕСТОКО "УВРЋЕ"!!! ПА МНОГО ЈЕ ТО....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

24.06.2014 22:12

Мислим да би требали и објавити да је тај страсни доктор недавно купио стан у Бања Луци од преко 120 квадратних метара, да је стан купио или цак добио под цудним околностима. Да је опреман и намјестан по посебним прохтјевима. Да је купљен од изводјача радова на КЦ Бања Лука. Тај исти постени Доктор који се крије иза званичне политике и чија су примања и прохтјеви порасли од доласка на КЦ. Вјероватно господин калкулише измедју тог Васег СНСД-а и СДС-а, посто се директорске функције неце лако одрећи, вјероватно покушава да противничким таборима показе како је зртвено јагње и како он КЦ води најбоље на свијету. При томе ради у приватним ординацијама у Бања Луци у току радног времена. Изгледа да децко сакупља новчанице а није уговарао тај Вас спорни уговор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сила

24.06.2014 22:24

Казна це брзо стици,Јос мало и готово је са њима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Силвер

24.06.2014 22:48

Упропастили су здравство и уопште цијели здравствени систем до те мјере да немаш гдје се и како лијечити.Све закомпликовано,болнице старе и оронуле,плаћање гомиле којекаквих рецепата и чега све,лијекови прескупи...итд Од онаквог система из бивше СФРЈ,умјесто да сад буде све боље и модерније оно све јадније!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требињац

24.06.2014 23:30

Ја гласам за СНСД али мислим да је Скрбиц неко ко је одавно требао бити иза браве !

ОДГОВОРИТЕ
Name

п

25.06.2014 06:25

КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР И МАФИЈУ СНСД-А У ЊЕМУ НЕ БИ МОГЛА ОЧИСТИТИ НИ ДОБОЈСКА ПОПЛАВА!ГОРЕ НЕМА 5 ПОШТЕНИХ ЉУДИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДадоБЛ

25.06.2014 07:48

Рациц је ок и као цовјек и као доктор једино сто ми није јасно какви су били његови разлози уласка у цитаву ту прицу. Ни он ни његова фамилија нису лопови и нису никоме дузни услуге, сто се казе немају ораха у дзепу. Цини се да комбинација његовог уласка из некаквих идеалистицких порива (или сулуде амбиције) и настојања СНСД-а да промовисе "новог " и некорумпираног цовјека доводе до парадоксалне ситуације гдје це управо прица око Рацица направити аферу која це у потпуности урусити вец одавно нацети СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Теслић

25.06.2014 11:36

Најпогоднија личност, да се кроз инвестиције згрће новац у приватне џепове је министар Богданић. Научио је то у ЗТЦ "БАЊА ВРУЋИЦА", гдје је и кроз мања инвестициона улагања згрнуо себи милионе. Да је правде, одавно би био у затвору, а не министар у влади. У ЗТЦ "БАЊА ВРУЋИЦА" имао је плату 6.500 КМ, тврде да је плата министрима 3.000 КМ, нека објасни грађанима зашто је отишао у владу, гдје мисли да себи надокнади разлику? Велике инвестиције, гдје је доказани стручњак за узимање високих процената, или друге махинације?

ОДГОВОРИТЕ