Zdravstvo: Posle Škrbića opet Škrbić

Izgradnja Centralnog hola i završetak Južnog krila banjalučkog Kliničkog centra koštaće budžet Srpske za pet miliona maraka više nego što je bilo predviđeno.

Republika Srpska 25.06.2014 | 14:39
Zdravstvo: Posle Škrbića opet Škrbić

Kako nezvanično saznajemo, ugovor iz novembra 2013. godine po kome je cjelokupna izgradnja trebalo da košta devet miliona maraka, do maja 2014. godine se povećala na 14 miliona. Razliku će, prema nezvaničnim informacijama, nadoknaditi Ministarstvo zdravlja Republike Srpske, odnosno građani iz svog džepa.

Nezvanično, sramnoj odluci se usprotivio direktor Duško Račić, koji je zbog ovoga na tankom ledu u Vladi Srpske.

U "Aragosta investu" poručuju da su vrijednost samog projekta znali otpočetka. S obzirom na to da su upravo oni zaduženi za izgradnju Južnog krila, prijavili su se za završne radove i za izgradnju Centralnog hola, kako bi cjelokupan projekat imao smisla i bio brzo završen.

Direktor Veljko Jarić je potvrdio za BN televiziju da je greška nastala u samom startu, i to u procjeni.

Niko nije dao odgovor na pitanje zašto tender nije poništen, ako je već došlo do loše procjene, pa raspisao novi sa predračunskom vrijednošću od 14 miliona maraka. Ne, sve je ostalo isto, samo će Lindner dobiti pare za koje se nije ni prijavio da zaradi, a na štetu budžeta Srpske.

Upravni odbor Kliničkog centra je, kako nezvanično saznajemo, juče donio odluku da na ugovor sa njemačkom firmom stavi potpis upravo ministar Dragan Bogdanić. Nezvanično, situacija se zakomplikovala onog momenta kada je njemački izvođač radova naprasno tražio da se potpiše ugovor i sa firmom iz Republike Srpske, koja u priču ulazi tek nakon cjelokupne procedure.

Prema našim informacijama, upravo ta firma bi se bavila izvođačkim radovima.

Nezvanično, Duško Račić je rekao odlučno NE i tom ugovoru. Kako Račić reaguje na sve ove navode, nismo uspjeli da saznamo. Nije odgovarao na telefonske pozive, kao ni na zvanično upućen dopis. U ministarstvu zdravlja već odavno ne nalaze za shodno da odgovaraju medijima na pitanja u vezi s temama u zdravstvu, a prema nezvaničnim informacijama, i Dušku Račiću se prijeti smjenom.

BN TV

Komentari / 18

Ostavite komentar
Name

istocno od sarajeva

24.06.2014 17:02

SNSD vlada po principu sjasi kurta da uzjasi murta :-) gotov je gotov je!

ODGOVORITE
Name

Marko

24.06.2014 17:47

SADA SE KRADE NA SVE STRANE, IZGLEDA DA JE TO PRED SMRT

ODGOVORITE
Name

Nikola

24.06.2014 18:00

Ova mafijaska hobotnica vise nema mjere,oni su davno izgubili osjecas za kontrolu.Milion je porastao do milijade...ima li kraja!?

ODGOVORITE
Name

stevan

24.06.2014 18:08

Racic definitivno ima petlju. On bi mogao biti novi Ministar (ukoliko to bude mjesto SNSDa)

ODGOVORITE
Name

tayref

24.06.2014 18:22

Racic ima petlju jer mu je tata osnivac SNSD jos davne npr 1996.god. Strucan jako, ali steta sto je usao u politicke vode

ODGOVORITE
Name

Душан

24.06.2014 18:32

А шта више рећи за политику владајуће партије него једноставно да су потпуно изгубили компас и срљају из промашаја у промашај, тако изгледа да постаје јасно да ће им у октобру народ окренути леђа

ODGOVORITE
Name

Ljiljana

24.06.2014 18:38

Ministarstvo zdravlja ne odgovara medijima znaci ni narodu??!Kome polazu racune,ko to kontrolise,ojadise ovaj narod prevarama,tenderima,planovima.....Ima li iko posten?

ODGOVORITE
Name

vlajko

24.06.2014 18:55

VELIKA PODRSKA RACICU. OVO STVARNO NEMA SMISLA. SKRBICA TREBA STO PRIJE POZVATI DA RAZJASNI SVOJ MANDAT, ODKUD MU DVA STANA U BECU.SKRBICEV STAN JE ODMAH DO SPIRICA. INACE NA CELO ZDRAVLJA TREBA DOCI POSTENA OSOBA, TO STVARNO NEMA VISE SMISLA. SMENJUJU NSTANICA KOJI JE BIO NAIVAN. ZASTO SE ZAUSTAVILE ISTRAGE. NEKA TO OBJASNI JOVICIC. POGLEDAJTE NASTO LICI KBC BANJA LUKA. NA PAPRIKOVCU ZARASTAO U KOROV. POGLEDAJTE KAKO SAMO IZGLEDA ZASTITNA GRADJEVINSKA OGRADA. STO NE REAGUJE INSPEKCIJA. A PSIHIJATRIJA PREKO VRBASA DA NE GOVORIMA, ZARASLA U POTPUNI KOROV. PACOVI HODAJU ISPOD BOLNICKIH BARAKA NA PSIHIJATRIJI. VALJDA CE HIRURGIJA OVE ZIME IZDRZATI O NJOJ SVE ZNAMO.

ODGOVORITE
Name

Ljubomir Posavina

24.06.2014 20:22

Poslije Škrbića, Bogdanić, lijepo društvo. Lopov do lopova.

ODGOVORITE
Name

Iron mike

24.06.2014 21:02

A škrbićeva vila u monte karlu u vrijednosti od 40 miliona evra odmah pored kuće Novaka Đokovića? Jel to zaradio od ministarske plate?

ODGOVORITE
Name

GASTARBAJTER

24.06.2014 22:05

OVO NI SREĆKU ŠOJIĆU NE BI BILO JASNO... DA SE OVAKO ŽESTOKO "UVRĆE"!!! PA MNOGO JE TO....

ODGOVORITE
Name

Goran

24.06.2014 22:12

Mislim da bi trebali i objaviti da je taj strasni doktor nedavno kupio stan u Banja Luci od preko 120 kvadratnih metara, da je stan kupio ili cak dobio pod cudnim okolnostima. Da je opreman i namjestan po posebnim prohtjevima. Da je kupljen od izvodjača radova na KC Banja Luka. Taj isti posteni Doktor koji se krije iza zvanične politike i čija su primanja i prohtjevi porasli od dolaska na KC. Vjerovatno gospodin kalkuliše izmedju tog Vaseg SNSD-a i SDS-a, posto se direktorske funkcije nece lako odreći, vjerovatno pokušava da protivničkim taborima pokaze kako je zrtveno jagnje i kako on KC vodi najbolje na svijetu. Pri tome radi u privatnim ordinacijama u Banja Luci u toku radnog vremena. Izgleda da decko sakuplja novčanice a nije ugovarao taj Vas sporni ugovor.

ODGOVORITE
Name

Sila

24.06.2014 22:24

Kazna ce brzo stici,Jos malo i gotovo je sa njima!

ODGOVORITE
Name

Silver

24.06.2014 22:48

Upropastili su zdravstvo i uopšte cijeli zdravstveni sistem do te mjere da nemaš gdje se i kako liječiti.Sve zakomplikovano,bolnice stare i oronule,plaćanje gomile kojekakvih recepata i čega sve,lijekovi preskupi...itd Od onakvog sistema iz bivše SFRJ,umjesto da sad bude sve bolje i modernije ono sve jadnije!

ODGOVORITE
Name

Trebinjac

24.06.2014 23:30

Ja glasam za SNSD ali mislim da je Skrbic neko ko je odavno trebao biti iza brave !

ODGOVORITE
Name

p

25.06.2014 06:25

KLINIČKI CENTAR I MAFIJU SNSD-A U NJEMU NE BI MOGLA OČISTITI NI DOBOJSKA POPLAVA!GORE NEMA 5 POŠTENIH LJUDI!

ODGOVORITE
Name

DadoBL

25.06.2014 07:48

Racic je ok i kao covjek i kao doktor jedino sto mi nije jasno kakvi su bili njegovi razlozi ulaska u citavu tu pricu. Ni on ni njegova familija nisu lopovi i nisu nikome duzni usluge, sto se kaze nemaju oraha u dzepu. Cini se da kombinacija njegovog ulaska iz nekakvih idealistickih poriva (ili sulude ambicije) i nastojanja SNSD-a da promovise "novog " i nekorumpiranog covjeka dovode do paradoksalne situacije gdje ce upravo prica oko Racica napraviti aferu koja ce u potpunosti urusiti vec odavno naceti SNSD.

ODGOVORITE
Name

Teslić

25.06.2014 11:36

Najpogodnija ličnost, da se kroz investicije zgrće novac u privatne džepove je ministar Bogdanić. Naučio je to u ZTC "BANJA VRUĆICA", gdje je i kroz manja investiciona ulaganja zgrnuo sebi milione. Da je pravde, odavno bi bio u zatvoru, a ne ministar u vladi. U ZTC "BANJA VRUĆICA" imao je platu 6.500 KM, tvrde da je plata ministrima 3.000 KM, neka objasni građanima zašto je otišao u vladu, gdje misli da sebi nadoknadi razliku? Velike investicije, gdje je dokazani stručnjak za uzimanje visokih procenata, ili druge mahinacije?

ODGOVORITE