Противградне ракете са фабричком грешком

Противградна ракета која је прошла кроз кров једног од објеката предузећа "Млијекопродукт" у Козарској Дубици имала је фабричку грешку и овој је први такав случај ове године, речено је у Јавном предузећу
Противградна превентива Републике Српске.

Република Српска 24.06.2014 | 18:35
Противградне ракете са фабричком грешком

"Ове године Противградна превентива испалила је 575 ракета. Јучерашњи догађај је први случај квара на противградној ракети", рекао је службеник за односе са јавношћу у овом предузећу Тихомир Дејановић и
напоменуо да је дозвољена толеранција од два одсто на неисправност противградних ракета.

Он је појаснио да комад ракете, који је требало да изгори у ваздуху није изгорио до краја, већ је пао на лимени кров једног од објеката у кругу "Млијекопродукта".

"Установљено је да је разлог за то фабричка грешка", рекао је Дејановић. Он је истакао да је полиција обавила увиђај и потврдила оно што је утврђено провјером у ЈП Противградна превентива Републике Српске.

Из предузећа "Млијекопродукта" је саопштено да је у јучерашњем инциденту причињена минимална материјална штета, те да повријеђених није било.

Из "Млијекопродукта" саопштено је данас да је Служба физичко-техничког обезбјеђења овог предузећа јуче око 16 часова евидентирала да је страно тијело непознатог поријекла прошло кроз кров једног од објеката.

Након што су представници Полицијске станице Козарска Дубица и представници Јавног предузећа "Противградна превентива Републике Српске" извршили увиђај, утврђено је да је ријеч о противградној ракети.

"Материјална штета на објекту 'Млијекопродукта' је минимална, а повријеђених у конкретном случају није било", наводи се у саопштењу.

Коментари / 0

Оставите коментар