Protivgradne rakete sa fabričkom greškom

Protivgradna raketa koja je prošla kroz krov jednog od objekata preduzeća "Mlijekoprodukt" u Kozarskoj Dubici imala je fabričku grešku i ovoj je prvi takav slučaj ove godine, rečeno je u Javnom preduzeću
Protivgradna preventiva Republike Srpske.

Republika Srpska 24.06.2014 | 18:35
Protivgradne rakete sa fabričkom greškom

"Ove godine Protivgradna preventiva ispalila je 575 raketa. Jučerašnji događaj je prvi slučaj kvara na protivgradnoj raketi", rekao je službenik za odnose sa javnošću u ovom preduzeću Tihomir Dejanović i
napomenuo da je dozvoljena tolerancija od dva odsto na neispravnost protivgradnih raketa.

On je pojasnio da komad rakete, koji je trebalo da izgori u vazduhu nije izgorio do kraja, već je pao na limeni krov jednog od objekata u krugu "Mlijekoprodukta".

"Ustanovljeno je da je razlog za to fabrička greška", rekao je Dejanović. On je istakao da je policija obavila uviđaj i potvrdila ono što je utvrđeno provjerom u JP Protivgradna preventiva Republike Srpske.

Iz preduzeća "Mlijekoprodukta" je saopšteno da je u jučerašnjem incidentu pričinjena minimalna materijalna šteta, te da povrijeđenih nije bilo.

Iz "Mlijekoprodukta" saopšteno je danas da je Služba fizičko-tehničkog obezbjeđenja ovog preduzeća juče oko 16 časova evidentirala da je strano tijelo nepoznatog porijekla prošlo kroz krov jednog od objekata.

Nakon što su predstavnici Policijske stanice Kozarska Dubica i predstavnici Javnog preduzeća "Protivgradna preventiva Republike Srpske" izvršili uviđaj, utvrđeno je da je riječ o protivgradnoj raketi.

"Materijalna šteta na objektu 'Mlijekoprodukta' je minimalna, a povrijeđenih u konkretnom slučaju nije bilo", navodi se u saopštenju.

Komentari / 0

Ostavite komentar