Директор са сарадницима присвојио 80.000 КМ

Полиција је поднијела извјештај бањалучком Окружном тужилаштву против пет лица из Српца за 11 кривичних дјела из области привреде и платног промета који су од 2008. до 2013. године у србачкој Јавној здравственој
установи противправно присвојили 88.330 КМ.

Република Српска 24.06.2014 | 15:55
Директор са сарадницима присвојио 80.000 КМ


Извјештај је јуче поднесен против лица чији су иницијали М.Ш, С.В, С.Ш,Б.М. и Н.М. који су за овај износ причинили материјалну штету Јавној здравственој установи Србац и Фонду здравственог осигурања, речено је Срни у Центру јавне безбједности из Бањалуке.

Директор Јавне здравствене установе Србац чији су иницијали М.Ш. је, заједно са шефом рачуноводства чији су иницијали С.В, искористио положај и овлаштење и потписао уговор о раду и рјешење за два запослена радника којима су исплаћени додаци на плату у укупном износу од 22.575 КМ, што је незаконито, наводи се у извјештају.

Шеф рачуноводства С.В. је, према наводима извјештаја, искористила положај и овлашћење, те директору М.Ш. незаконито исплатила 28.110 КМ на име додатка за дежурства која није вршио у овој здравственој установи, а све то је "покрио" фиктивним распоредом.

Директор М.Ш. је, заједно са шефом рачуноводства С.В. и главном медицинском сестром С.Ш, организовао и провео незакониту наплату ампулираних лијекова од пацијената, причинивши метеријалну штету Фонду здравственог осигурања и пацијентима у најмањем износу од 5.870 КМ.

М.Ш. у својству директора и С.В. као шеф рачуноводства су средства од наплате ултразвука у најмањем износу од 15.615 КМ користили за плаћање љекара и медицинских сестара који су вршили предметне услуге, док су преостали новац задржавали за себе, наводи се у извјештају.

Директор и оснивач грађевинског предузећа "Грађење" из Српца чији су иницијали Б.М. и надзорни орган чији су иницијали Н.М. су у књигу за извођење радова у овој здравственој установи унијели лажне податке о уградњи материјала, те тако за радове које нису извршили напалтили 16.160 КМ, за колико су оштетили ову установу.

Ова лица су својим радњама починили кривична дјела злоупотреба службеног положаја или овлаштења, пословна превара, фалсификовање или уништавање службене исправе, фалсификовање или уништавање пословних или трговачких књига или исправа и противзаконита наплата и исплата, потврдили су из полиције.

Незванично се сазнаје да је ријеч о директору Јавно здравствене установе Србац Миомиру Шаули, шефу рачуноводства Слободанки Вујић, главној медициској сестри Стевки Шврака, директору и оснивачу грађевинског предузећа "Грађење" Србац Бори Милинковићу и надзорном органу у овом предузећу Недељку Марићу.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

сваста

24.06.2014 14:19

Кљајцин у новој епизоди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Видовитаванга

24.06.2014 14:36

Фале многи инцицијали, а пре свега М.Д.!!! Јер втај инцијал је оова ознака за коруцију светскога калибра!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љиљана

24.06.2014 14:53

Ма није могуце, па код нас најпостеније здравство??! Инаце истицу како је теско заврсити медицину, како имају мале плате и слазем се ја с тим, али сто не казу колико зараде радеци приватно, по познате коверте, па мало да се додје на ред на неке прегледе, па колико поклона па... свака цаст изузецима, али су ријетки.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОА

25.06.2014 09:42

Незваницно се сазнаје да је лице са иницијалима МД, Милорад Додик, алфа и омега свих криминалних радњи. Хахаха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОА

25.06.2014 09:45

Љиљана, огромна је разлика и диспропорција измедју плате и ПРИМАЊА. Нико ид њих неце да казе колика су му примања. :(

ОДГОВОРИТЕ