Штета већа од 4 милиона КМ

Штета од поплава на пољопривредним усјевима, инфраструктури, стамбеним и пословним објектима на подручју општине Козарска Дубица износи 4.169.869 КМ.

 

Република Српска 24.06.2014 | 15:36
Штета већа од 4 милиона КМ

Према подацима општинске управе Козарска Дубица, највећа штета причињена је пољопривреди и износи 2.516.000 КМ.

Начелник Одјељења за пољопривреду општине Козарска Дубица Александар Николетић потврдио је да је штету на пољопривредним површинама пријавило 230 пољопривредних газдинстава, предузећа и задруга.

Он каже да је општинска комисија за процјену штете од поплава изашла на терен и утврдила наведени износ штете, и то на основу препоручене методологије Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Начелник општинског Одјељења за просторно уређење Владислав Стевановић прецизирао је да је Комисија за процјене штета од поплава на индивидуалним стамбеним, стамбено-пословним и пословним објектима
обрадила 53 захтјева и утврдила штету у укупном износу од 203.285 КМ на 29 објеката, од којих су 23 оштећена од поплава, а три од клизишта и улегнућа.

Стевановић је објаснио да ће, према овим процјенама, право на ваучере за помоћ у санацији поплављених домова остварити мање од 10 домаћинстава у Козарској Дубици, те истакао да ће о томе коначно одлучити Дирекција за обнову и развој Републике Српске на основу података општинске комисије.

На подручју Козарске Дубице штета на јавној инфраструктури износи 617.500 КМ, а четири привредна субјекта су пријавила штету на објектима у износу од 833.000 КМ.

Процјену штете од поплава, причињених половином прошлог мјесеца, вршиле су три комисије које је формирао начелник општине.

Коментари / 0

Оставите коментар