Šteta veća od 4 miliona KM

Šteta od poplava na poljoprivrednim usjevima, infrastrukturi, stambenim i poslovnim objektima na području opštine Kozarska Dubica iznosi 4.169.869 KM.

 

Republika Srpska 24.06.2014 | 15:36
Šteta veća od 4 miliona KM

Prema podacima opštinske uprave Kozarska Dubica, najveća šteta pričinjena je poljoprivredi i iznosi 2.516.000 KM.

Načelnik Odjeljenja za poljoprivredu opštine Kozarska Dubica Aleksandar Nikoletić potvrdio je da je štetu na poljoprivrednim površinama prijavilo 230 poljoprivrednih gazdinstava, preduzeća i zadruga.

On kaže da je opštinska komisija za procjenu štete od poplava izašla na teren i utvrdila navedeni iznos štete, i to na osnovu preporučene metodologije Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje Vladislav Stevanović precizirao je da je Komisija za procjene šteta od poplava na individualnim stambenim, stambeno-poslovnim i poslovnim objektima
obradila 53 zahtjeva i utvrdila štetu u ukupnom iznosu od 203.285 KM na 29 objekata, od kojih su 23 oštećena od poplava, a tri od klizišta i ulegnuća.

Stevanović je objasnio da će, prema ovim procjenama, pravo na vaučere za pomoć u sanaciji poplavljenih domova ostvariti manje od 10 domaćinstava u Kozarskoj Dubici, te istakao da će o tome konačno odlučiti Direkcija za obnovu i razvoj Republike Srpske na osnovu podataka opštinske komisije.

Na području Kozarske Dubice šteta na javnoj infrastrukturi iznosi 617.500 KM, a četiri privredna subjekta su prijavila štetu na objektima u iznosu od 833.000 KM.

Procjenu štete od poplava, pričinjenih polovinom prošlog mjeseca, vršile su tri komisije koje je formirao načelnik opštine.

Komentari / 0

Ostavite komentar