СП: Данас расплет у још две групе

Тринаести дан Мундијала доноси расплет у групама Д и Ц где су Костарика и Колумбија већ пласирале у нокаут фазу. И док је у групи Д јасно да ће о преосталом путнику у осмину финала одлучивати дуел Италије и Уругваја, у групи Ц шансу за пролаз даље виде Обала Слоноваче, Грчка и Јапан.

Фудбал 24.06.2014 | 10:01
СП: Данас расплет у још две групе

Утакмице последњег трећег кола групе Д Италија - Уругвај и Енглеска - Костарика играће се у уторак у 18 сати по нашем, средњеевропском времену док су мечеви групе Ц Грчка - Обала Слоноваче и Јапан - Колумбија на програму од 22 сата.

Група Д, тренутно стање на табели

Костарика 2 2 0 0 4:1 6
Италија 2 1 0 1 2:2 3
Уругвај 2 1 0 1 3:4 3
Енглеска 2 0 0 2 2:4 0

Костарика:
Костарика је сигуран учесник осмине финала, а утакмице последњег кола одлучиће да ли ће ићи даље као прва или друга у групи. Да би обезбедила прво место потребна јој је победа или реми, али и у случају пораза може остати на тој позицији због боље гол-разлике у односу на Италију или Уругвај.

Италија:
Азуре у даљу рунду води двознак: победа или нерешено у дуелу са “Урусима”. Италијани могу да заврше и као први у групи уколико славе са два гола већом разликом него Енглези над Костариком.

Уругвај:
Урусима за пролаз даље потребна је искључиво победа против Италијана. Постоји шанса да се Суарез и другови пласирају даље као победници групе уколико тријумфују против Азура за три гола убедљивије него Енглеска, али то је већ у домену научне фантастике.

Енглеска:
“Горди албион” је у прошлом колу изгубио све шансе за осмину финала па ће против Костарике играти само за часни опроштај од Мундијала.

Група Ц, тренутно стање на табели:
Колумбија 2 2 0 0 5:1 6
Обала Слоноваче 2 1 0 1 3:3 3
Јапан 2 0 1 1 1:2 1
Грчка 2 0 1 1 0:3 1

Колумбија:
Лидер на табели осигурао је улазак у нокаут фазу, а да би задржао прву позицију у групи довољан му је и бод против Јапана па чак и пораз који неће бити већи од два гола у односу на тријумф Обале Слоноваче.

Обала Слоноваче:
Дрогби и друговима за пласман у осмину финала потребна је победа против Грчке, а проласку се могу надати и у случају ремија уколико Јапанци не поразе Колумбију са два гола разлике.

Јапан:
Јапанци имају следећу рачуницу за пролаз даље: победимо Колумбију са два гола разлике и чекамо реми или пораз Обале Слоноваче до два гола.

Грчка:
Европски шампиони из 2004. године оствариће историјски пласман у осмину финала Мундијала само уколико победе Обалу Слоноваче, а Јапан не дође до три бода против Колумбије. Постоји шанса да Грци прођу даље и ако победе са три гола већом разликом него Јапанци.

Жреб:
Последње коло Групе Ц ће бити утолико занимљивије што и куглице могу одлучити о путнику у осмину финала. Наиме, ако Јапан победи Колумбију са 2:1, а Грци славе против Обале Слоноваче 3:0, обе репрезентације имаће по четири бода и индентичну гол разлику 3:3. Пошто су у међусобном сусрету играли без голова не преостаје ништа друго него да жреб одреди ко ће ићи даље.

Коментари / 0

Оставите коментар