SP: Danas rasplet u još dve grupe

Trinaesti dan Mundijala donosi rasplet u grupama D i C gde su Kostarika i Kolumbija već plasirale u nokaut fazu. I dok je u grupi D jasno da će o preostalom putniku u osminu finala odlučivati duel Italije i Urugvaja, u grupi C šansu za prolaz dalje vide Obala Slonovače, Grčka i Japan.

Fudbal 24.06.2014 | 10:01
SP: Danas rasplet u još dve grupe

Utakmice poslednjeg trećeg kola grupe D Italija - Urugvaj i Engleska - Kostarika igraće se u utorak u 18 sati po našem, srednjeevropskom vremenu dok su mečevi grupe C Grčka - Obala Slonovače i Japan - Kolumbija na programu od 22 sata.

Grupa D, trenutno stanje na tabeli

Kostarika 2 2 0 0 4:1 6
Italija 2 1 0 1 2:2 3
Urugvaj 2 1 0 1 3:4 3
Engleska 2 0 0 2 2:4 0

Kostarika:
Kostarika je siguran učesnik osmine finala, a utakmice poslednjeg kola odlučiće da li će ići dalje kao prva ili druga u grupi. Da bi obezbedila prvo mesto potrebna joj je pobeda ili remi, ali i u slučaju poraza može ostati na toj poziciji zbog bolje gol-razlike u odnosu na Italiju ili Urugvaj.

Italija:
Azure u dalju rundu vodi dvoznak: pobeda ili nerešeno u duelu sa “Urusima”. Italijani mogu da završe i kao prvi u grupi ukoliko slave sa dva gola većom razlikom nego Englezi nad Kostarikom.

Urugvaj:
Urusima za prolaz dalje potrebna je isključivo pobeda protiv Italijana. Postoji šansa da se Suarez i drugovi plasiraju dalje kao pobednici grupe ukoliko trijumfuju protiv Azura za tri gola ubedljivije nego Engleska, ali to je već u domenu naučne fantastike.

Engleska:
“Gordi albion” je u prošlom kolu izgubio sve šanse za osminu finala pa će protiv Kostarike igrati samo za časni oproštaj od Mundijala.

Grupa C, trenutno stanje na tabeli:
Kolumbija 2 2 0 0 5:1 6
Obala Slonovače 2 1 0 1 3:3 3
Japan 2 0 1 1 1:2 1
Grčka 2 0 1 1 0:3 1

Kolumbija:
Lider na tabeli osigurao je ulazak u nokaut fazu, a da bi zadržao prvu poziciju u grupi dovoljan mu je i bod protiv Japana pa čak i poraz koji neće biti veći od dva gola u odnosu na trijumf Obale Slonovače.

Obala Slonovače:
Drogbi i drugovima za plasman u osminu finala potrebna je pobeda protiv Grčke, a prolasku se mogu nadati i u slučaju remija ukoliko Japanci ne poraze Kolumbiju sa dva gola razlike.

Japan:
Japanci imaju sledeću računicu za prolaz dalje: pobedimo Kolumbiju sa dva gola razlike i čekamo remi ili poraz Obale Slonovače do dva gola.

Grčka:
Evropski šampioni iz 2004. godine ostvariće istorijski plasman u osminu finala Mundijala samo ukoliko pobede Obalu Slonovače, a Japan ne dođe do tri boda protiv Kolumbije. Postoji šansa da Grci prođu dalje i ako pobede sa tri gola većom razlikom nego Japanci.

Žreb:
Poslednje kolo Grupe C će biti utoliko zanimljivije što i kuglice mogu odlučiti o putniku u osminu finala. Naime, ako Japan pobedi Kolumbiju sa 2:1, a Grci slave protiv Obale Slonovače 3:0, obe reprezentacije imaće po četiri boda i indentičnu gol razliku 3:3. Pošto su u međusobnom susretu igrali bez golova ne preostaje ništa drugo nego da žreb odredi ko će ići dalje.

Komentari / 0

Ostavite komentar