Французи желе репризу 1998.!

Француска репрезентација покушаће да у среду победи Еквадор и тако понови резултат од пре 16 година, када је забележила три тријумфа у групи на Мундијалу.

Фудбал 24.06.2014 | 09:36
Французи желе репризу 1998.!

Француска фудбалска јавност веома је оптимистична после доброг почетка Светског у Бразилу, а селектор Дидије Дешан рекао је да га брине таква врста поредјења.

Дешану се придружио председник Фудбалског савеза Француске Ноел Ле Гре, који је изјавио да ствари иду превише брзо и да би требало успорити са великим очекивањима.

Селекција Француске била је убедљива у прва два кола Групе Е, савладавши Хондурас на почетку са 3:0, а потом и Швајцарску са 5:2. Али, Дешан је рекао да би требало бити опрезан против Еквадора, пошто је такмичење постало непредвидиво.

“Ко је мислио да ће Костарика имати шест бодова после две утакмице, у групи у каквој јесте? Нико”, рекао је Дешан указавши на изненадјујуће тријумфе Костарике против фаворизованих Уругваја и Италије.

Француска је са два убедљива тријумфа обезбедила прво место у групи, а Еквадор ће проћи даље ако победи, а Швајцарска не победи Хондурас у последњем колу. Еквадор и Швајцарска имају по три бода, али јужноамеричка селекција има бољу гол разлику.

“Ми ћемо у сваком случају имати много посла”, рекао је репрезентативац Еквадора Фриксон Ерасо.

Други репрезентативац те земље Кристијана Нобоу забринут је због убојитог напада француског тима, који је уочи Светског првенства декласирао Јамајку са 8:0.

“Они су постигли осам голова на једној утакмици пре првенства. Постићи погодак на Светском првенству је тешко, а постићи осам у две утакмице вам говори о каквој екипи се заправо ради”, рекао је Нобоа.

Утакмица између Француске и Еквадора игра се у среду од 22 часа у Рио де Жанеиру.

Коментари / 0

Оставите коментар