Francuzi žele reprizu 1998.!

Francuska reprezentacija pokušaće da u sredu pobedi Ekvador i tako ponovi rezultat od pre 16 godina, kada je zabeležila tri trijumfa u grupi na Mundijalu.

Fudbal 24.06.2014 | 09:36
Francuzi žele reprizu 1998.!

Francuska fudbalska javnost veoma je optimistična posle dobrog početka Svetskog u Brazilu, a selektor Didije Dešan rekao je da ga brine takva vrsta poredjenja.

Dešanu se pridružio predsednik Fudbalskog saveza Francuske Noel Le Gre, koji je izjavio da stvari idu previše brzo i da bi trebalo usporiti sa velikim očekivanjima.

Selekcija Francuske bila je ubedljiva u prva dva kola Grupe E, savladavši Honduras na početku sa 3:0, a potom i Švajcarsku sa 5:2. Ali, Dešan je rekao da bi trebalo biti oprezan protiv Ekvadora, pošto je takmičenje postalo nepredvidivo.

“Ko je mislio da će Kostarika imati šest bodova posle dve utakmice, u grupi u kakvoj jeste? Niko”, rekao je Dešan ukazavši na iznenadjujuće trijumfe Kostarike protiv favorizovanih Urugvaja i Italije.

Francuska je sa dva ubedljiva trijumfa obezbedila prvo mesto u grupi, a Ekvador će proći dalje ako pobedi, a Švajcarska ne pobedi Honduras u poslednjem kolu. Ekvador i Švajcarska imaju po tri boda, ali južnoamerička selekcija ima bolju gol razliku.

“Mi ćemo u svakom slučaju imati mnogo posla”, rekao je reprezentativac Ekvadora Frikson Eraso.

Drugi reprezentativac te zemlje Kristijana Nobou zabrinut je zbog ubojitog napada francuskog tima, koji je uoči Svetskog prvenstva deklasirao Jamajku sa 8:0.

“Oni su postigli osam golova na jednoj utakmici pre prvenstva. Postići pogodak na Svetskom prvenstvu je teško, a postići osam u dve utakmice vam govori o kakvoj ekipi se zapravo radi”, rekao je Noboa.

Utakmica između Francuske i Ekvadora igra se u sredu od 22 časa u Rio de Žaneiru.

Komentari / 0

Ostavite komentar