Бразил и Мексико иду даље, Хрвати кући!

Репрезентације Бразила и Мексика пласирале су се у осмину финала Мундијала победама над Камеруном и Хрватском у Групи А.

Фудбал 24.06.2014 | 00:07
Бразил и Мексико иду даље, Хрвати кући!

Бразилци су са убедљивих 4:1 над Камеруном освојили прво место, па ће играти против јужноамеричког ривала Чилеа у другој фази.

С друге стране, Мексиканци су у року од десет минута разбили Хрватску и са 3:1 стигли до другог места и дуела са Холандијом.

Бразилци су очекивано убедљиво савладали Камерунце и потврдили прво место и номинално лакшег ривала у осмини финала Светског првенства. Африканци су добро парирали Селесау у првом полувремену, успели и да изједначе, али их је домаћин сломио у наставку.

Меч је обележио Нејмар који је био двоструки стрелац. Он је постигао 100. гол на овом СП и преузео лидерско место на листи стрелаца. Између његова два гола Жоел Матип је успео да изједначи, да би победу Бразилу и првом место у другом делу потврдили Фред и Фернандињо головима после сјајних акција по левој страин.

Хрвати и Мексиканци су водили шестоку борбу 70 минута, "Ел три" је био за нијансу бољи, пре свега конкретнији у нападу, након велике борбе на средини терена. У првом полувремену ниједан голман није морао да интервенише јер није било шутева у оквир голова, али је Ерера успео да погоди пречку.

У сличном ритму настављено је у другом полувремену, с тим што је Мексико био још опаснији. Хрвати су били у игри све до 72. минута, када меч прелама погодак капитена Мексика Рафаела Маркеса главом након корнера. Овај гол шокирао је Хрвате који у наредних десет минута капитулирају још два пута, а Гвардадо сјајним шутем са десетак метара и резервиста Чичарито након додавања Маркеса решевају меч.

У самом финишу Перишић успева да први савлада Гиљерма Очоу, па је Нигерија остала једини тим без примљеног гола на Мундијалу, али је очекује дуел са Аргентином у трећем колу.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Комшије

24.06.2014 02:07

Хрвати се враћају, знају да их је родбина пожељела. Драго ми је због њихове фамилије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вива Меxико

24.06.2014 06:18

Свака цаст играју Мексиканци тај фудбал виртуозно али су показали да су и "одлицни Ватрогасци" угасисе ватрене на брзину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Недјо

24.06.2014 07:06

ето им сада нек се спреме и нека иду дома.

ОДГОВОРИТЕ