Brazil i Meksiko idu dalje, Hrvati kući!

Reprezentacije Brazila i Meksika plasirale su se u osminu finala Mundijala pobedama nad Kamerunom i Hrvatskom u Grupi A.

Fudbal 24.06.2014 | 00:07
Brazil i Meksiko idu dalje, Hrvati kući!

Brazilci su sa ubedljivih 4:1 nad Kamerunom osvojili prvo mesto, pa će igrati protiv južnoameričkog rivala Čilea u drugoj fazi.

S druge strane, Meksikanci su u roku od deset minuta razbili Hrvatsku i sa 3:1 stigli do drugog mesta i duela sa Holandijom.

Brazilci su očekivano ubedljivo savladali Kamerunce i potvrdili prvo mesto i nominalno lakšeg rivala u osmini finala Svetskog prvenstva. Afrikanci su dobro parirali Selesau u prvom poluvremenu, uspeli i da izjednače, ali ih je domaćin slomio u nastavku.

Meč je obeležio Nejmar koji je bio dvostruki strelac. On je postigao 100. gol na ovom SP i preuzeo lidersko mesto na listi strelaca. Između njegova dva gola Žoel Matip je uspeo da izjednači, da bi pobedu Brazilu i prvom mesto u drugom delu potvrdili Fred i Fernandinjo golovima posle sjajnih akcija po levoj strain.

Hrvati i Meksikanci su vodili šestoku borbu 70 minuta, "El tri" je bio za nijansu bolji, pre svega konkretniji u napadu, nakon velike borbe na sredini terena. U prvom poluvremenu nijedan golman nije morao da interveniše jer nije bilo šuteva u okvir golova, ali je Erera uspeo da pogodi prečku.

U sličnom ritmu nastavljeno je u drugom poluvremenu, s tim što je Meksiko bio još opasniji. Hrvati su bili u igri sve do 72. minuta, kada meč prelama pogodak kapitena Meksika Rafaela Markesa glavom nakon kornera. Ovaj gol šokirao je Hrvate koji u narednih deset minuta kapituliraju još dva puta, a Gvardado sjajnim šutem sa desetak metara i rezervista Čičarito nakon dodavanja Markesa reševaju meč.

U samom finišu Perišić uspeva da prvi savlada Giljerma Očou, pa je Nigerija ostala jedini tim bez primljenog gola na Mundijalu, ali je očekuje duel sa Argentinom u trećem kolu.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Komšije

24.06.2014 02:07

Hrvati se vraćaju, znaju da ih je rodbina poželjela. Drago mi je zbog njihove familije.

ODGOVORITE
Name

Viva Mexiko

24.06.2014 06:18

Svaka cast igraju Meksikanci taj fudbal virtuozno ali su pokazali da su i "odlicni Vatrogasci" ugasise vatrene na brzinu.

ODGOVORITE
Name

Nedjo

24.06.2014 07:06

eto im sada nek se spreme i neka idu doma.

ODGOVORITE