Још један тријумф "лала"

Репрезентација Холандије обезбедила је победом над Чилеом 2:0 (0:0) прво место групе Б.

Фудбал 23.06.2014 | 22:39
Још један тријумф "лала"

У истом термину, одигран је и други дуел групе између Шпаније и Аустралије, без резултатског значаја, а светски прваци опростили су се од Мундијала убедљивим тријумфом – 3:0 (1:0)

'Орања' је паметно чекала шансу, јер јој је и реми доноси прво место, а победу су им донели резервисти. Најпре је прецизан био Лирој Фер, а затим, у последњим тренуцима меча, и Мемфис Депај.

Екипа Луја ван Гала одиграла је још један паметан меч и потпуно заслужено остварила и трећи победу у групи. Чилеанци су били бољи ривал у првих сат времена игре, али се чини да им је 'Орања', којој је и бод доносио прво место, свесно препустила контролу и чекала шансу из контре. Који је на крају и дочекала.

Обе екипе имале су по две полуприлике у првих 45 минута. Јужноамериканци су углавном претили после прекида и уиграних акција, али нису успели да погоде оквир гола Цилесена. С друге стране, Холанђани су најбољу прилику пропустили преко Стефана де Вриља, средином првог дела игре.

Арјен Робен је одлично центрирао на петерац, а Де Вриљ се извио, али је лопта завршила за мало поред стативе. Пред сам крај полувремена, Робен је прошао у свом стилу, играјући само левом ногом (осам пута), преварио неколико чувара, али је његов ударац завршио, такође, поред гола.

Холандија је ангажованије и агресивније отворила других 45. минута, док су Чилеанци необјашњиво пали. Ипак, Холанђани нису то успели да искористе у првих 20 минута, па се чинило да ће се меч окончати без голова.

Међутим, кључни моменат десио се у последњој трећини сусрета, када је Ван Гал послао на терен Лироја Фера и Мемхиса Депаја. Најпре је дефанзивац Фејнорда савршено скочио, после уигране акције из корнера, и просто закуцао лопту у мрежу Брава за вођство и миран финиш своје екипе.

Чилеанци су покушали да изједначе, два солидна покушаја имао је Алексис Санчес, Најџел де Јонг умало није савладао свог голмана, али се мрежа Цилесена није затресла.

Коначанан резултат меча постваља Депај, после контре свог тима у три потеза. Играо се трећи минут надокнаде, када је рашчишчена опасност после корнера Чилеанаца. Лопта је стигла до Де Јонга који је шаље до Робена, офанзивац Бајерна опет протутњава левим боком и саље лопту на метар од Брава – право на ногу Депаја који је смешта у празну мрежу.

Коментари / 0

Оставите коментар