Новак "помео" Голубјева!

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић рутински се пласирао у друго коло Вимблдона, препустивши Казахстанцу Андреју Голубјеву само пет гемова.

Тенис 23.06.2014 | 22:26
Новак "помео" Голубјева!

Ђоковић је до тријумфа дошао са 6:0, 6:1, 6:4, после после једног сата и 27 минута игре на Централном терену Ол Ингланд клуба.

У другом колу, Ђоковић ће играти са бољим из сусрета Чеха Радека Штепанека и Пабла Куеваса из Уругваја.

Српски тенисер је против Голубјева одиграо добро, а ривал му је припретио само у трећем сету. Међутим, ни тада Казахстанац није имао шансу да онемогући Ђоковића да оствари рутинску победу.

Новак је одлично ушао у меч, од првог поена је играо агресивно и то је резултирало освојеним првим гемом без изгубљеног поена. Голубјев се у свом првом сервис гему доста мучио, што је Ђоковић искористио и изборио три брејк лопте. Казахстанском тенисеру је баш тада прорадио сервис, па се одбранио и имао прилику за изједначење, али је Новак дошао до четврте прилике да удвостучи предност и искористио ју је.

Ђоковић је у истом ритму као током првог сервис гема наставио и у следећем и лако обезбедио брејк за 3:0. Српски тенисер је наставио низ и у наредном гему, када је после мање борбе дошао до нове брејка и повео са 4:0. Новак је одиграо без грешке и у наредна два гема и завршио је први сет после само 24 минута.

Тамо где је стао у првом сету, Новак је наставио и у другом и лако дошао до 1:0, а потом освојио нови брејк. Српски тенисер се у тим тренуцима није освртао, играо је колико је било потребно и само повећавао предност, а Голубјев није ни имао прилику га прекине Новаков низ. Ситуација се променила у петом гему, када му је Новак својим грешкама дао шансу да освоји гем, коју је он искористио и смањио на 5:1. Тај гем није омео Ђоковића, па је рутински одрадио следећи за 2-0 у сетовима.

Први пут у мечу, Голубјев је повео и то пошто је сигурно одиграо први гем у трећем сету. То је означило почетак највеће борбе у мечу, пошто се играло гем за гем, а Казахстанац је био тај који је водио, а Новак долазио до изједначења. Ђоковић је најбољу прилику за брејк имао у седмом гему, али је после велике борбе и преокрета Голубјев дошао до 4:3.

Новак је тада преузео контролу, прво изједначио, а потом дошао до брејка и прилике да већ у наредном гему сервира за меч. Голубјев је на почетку тог гема успео да му пружи мали отпор, али када је на меч лопти Ђоковића послао лоптицу у аут, а српски тенисер је прославио тријумф после мање од једног и по сата игре.

Коментари / 0

Оставите коментар