Novak "pomeo" Golubjeva!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rutinski se plasirao u drugo kolo Vimbldona, prepustivši Kazahstancu Andreju Golubjevu samo pet gemova.

Tenis 23.06.2014 | 22:26
Novak "pomeo" Golubjeva!

Đoković je do trijumfa došao sa 6:0, 6:1, 6:4, posle posle jednog sata i 27 minuta igre na Centralnom terenu Ol Ingland kluba.

U drugom kolu, Đoković će igrati sa boljim iz susreta Čeha Radeka Štepaneka i Pabla Kuevasa iz Urugvaja.

Srpski teniser je protiv Golubjeva odigrao dobro, a rival mu je pripretio samo u trećem setu. Međutim, ni tada Kazahstanac nije imao šansu da onemogući Đokovića da ostvari rutinsku pobedu.

Novak je odlično ušao u meč, od prvog poena je igrao agresivno i to je rezultiralo osvojenim prvim gemom bez izgubljenog poena. Golubjev se u svom prvom servis gemu dosta mučio, što je Đoković iskoristio i izborio tri brejk lopte. Kazahstanskom teniseru je baš tada proradio servis, pa se odbranio i imao priliku za izjednačenje, ali je Novak došao do četvrte prilike da udvostuči prednost i iskoristio ju je.

Đoković je u istom ritmu kao tokom prvog servis gema nastavio i u sledećem i lako obezbedio brejk za 3:0. Srpski teniser je nastavio niz i u narednom gemu, kada je posle manje borbe došao do nove brejka i poveo sa 4:0. Novak je odigrao bez greške i u naredna dva gema i završio je prvi set posle samo 24 minuta.

Tamo gde je stao u prvom setu, Novak je nastavio i u drugom i lako došao do 1:0, a potom osvojio novi brejk. Srpski teniser se u tim trenucima nije osvrtao, igrao je koliko je bilo potrebno i samo povećavao prednost, a Golubjev nije ni imao priliku ga prekine Novakov niz. Situacija se promenila u petom gemu, kada mu je Novak svojim greškama dao šansu da osvoji gem, koju je on iskoristio i smanjio na 5:1. Taj gem nije omeo Đokovića, pa je rutinski odradio sledeći za 2-0 u setovima.

Prvi put u meču, Golubjev je poveo i to pošto je sigurno odigrao prvi gem u trećem setu. To je označilo početak najveće borbe u meču, pošto se igralo gem za gem, a Kazahstanac je bio taj koji je vodio, a Novak dolazio do izjednačenja. Đoković je najbolju priliku za brejk imao u sedmom gemu, ali je posle velike borbe i preokreta Golubjev došao do 4:3.

Novak je tada preuzeo kontrolu, prvo izjednačio, a potom došao do brejka i prilike da već u narednom gemu servira za meč. Golubjev je na početku tog gema uspeo da mu pruži mali otpor, ali kada je na meč lopti Đokovića poslao lopticu u aut, a srpski teniser je proslavio trijumf posle manje od jednog i po sata igre.

Komentari / 0

Ostavite komentar