Пресуде за убиство власника добојске "Џунгле"

Зоран Стевановић (56) из Кожуха код Добоја, Мина Муратовић (38) из Грачанице и Свјетлана Баљевић (45) из Сомбора осуђени су у Окружном суду у Добоју на укупно 36 година затвора због тешког убиства власника Спортско-рекреативног центра и Радио-телевизије "Џунгла" Драге Ђурића (52).

Република Српска 23.06.2014 | 20:31
Пресуде за убиство власника добојске "Џунгле"

Због убиства Ђурића, Стевановић је добио 18 година затвора, а његовим саучесницама, Свјетлани Баљевић изречена је казна од 11 година, а Мини Муратовић од седам година затвора.

Драго Ђурић брутално је убијен 19. априла 2013., године.

Ђурић и Стевановић су били у имовонском спору у вези с пословним просторима Спортско-рекреативног центра "Џунгла".

Адвокати породице Ђурић сматрају да је казна мала, посебно за Стевановића, те најављују жалбу будући да је максимална казна за ово кривично дјело много већа.

С друге стране, одбрана Стевановића понавља да је он болестан, а да је на то утицао и пословни однос с Ђурићем.

У пресуди се наводи да је осуђена тројка, 19. априла 2013.године, око 19.00 сати, након претходног договора, отишла до објекта „Џунгла“, с намјером да лише живота Ђурића те тијело однесу с мјеста злочина и сакрију.

Прецизира се и да је Стевановић у Ђурића испалио шест хитаца, усљед којих је пао с ивице прозора на бетонску подлогу паркинга у непосредној близини објекта те преминуо од задобијених рана.

Коментари / 0

Оставите коментар