Presude za ubistvo vlasnika dobojske "Džungle"

Zoran Stevanović (56) iz Kožuha kod Doboja, Mina Muratović (38) iz Gračanice i Svjetlana Baljević (45) iz Sombora osuđeni su u Okružnom sudu u Doboju na ukupno 36 godina zatvora zbog teškog ubistva vlasnika Sportsko-rekreativnog centra i Radio-televizije "Džungla" Drage Đurića (52).

Republika Srpska 23.06.2014 | 20:31
Presude za ubistvo vlasnika dobojske "Džungle"

Zbog ubistva Đurića, Stevanović je dobio 18 godina zatvora, a njegovim saučesnicama, Svjetlani Baljević izrečena je kazna od 11 godina, a Mini Muratović od sedam godina zatvora.

Drago Đurić brutalno je ubijen 19. aprila 2013., godine.

Đurić i Stevanović su bili u imovonskom sporu u vezi s poslovnim prostorima Sportsko-rekreativnog centra "Džungla".

Advokati porodice Đurić smatraju da je kazna mala, posebno za Stevanovića, te najavljuju žalbu budući da je maksimalna kazna za ovo krivično djelo mnogo veća.

S druge strane, odbrana Stevanovića ponavlja da je on bolestan, a da je na to uticao i poslovni odnos s Đurićem.

U presudi se navodi da je osuđena trojka, 19. aprila 2013.godine, oko 19.00 sati, nakon prethodnog dogovora, otišla do objekta „Džungla“, s namjerom da liše života Đurića te tijelo odnesu s mjesta zločina i sakriju.

Precizira se i da je Stevanović u Đurića ispalio šest hitaca, usljed kojih je pao s ivice prozora na betonsku podlogu parkinga u neposrednoj blizini objekta te preminuo od zadobijenih rana.

Komentari / 0

Ostavite komentar