Португалци до ремија у зору!

Секунде су делиле Португал од елиминације са Светског првенства, али су голом у 95. минуту изборили 2:2 против одличног САД.

Фудбал 23.06.2014 | 19:39
Португалци до ремија у зору!

Португал је повео већ у петом минуту голом Нанија, али су Американци бити ти који су доминирали у наставку меча и преокренули резултат у последњих пола сата.

Прво је Џермејн Џонс сјајним голом са 20-ак метара изједначио у 64. минуту, да би шест минута пре краја Клинт Демпси стомаком донео 2:1. Ипак, на истеку последњег минута надокнаде времена, Силвестре Варела је изједначио.

Коло пре краја Немачка и САД имају по четири, а Португал и Гана по три бода. Немци и Американци иду даље ремијем, док је Португалу потребна победа "Елфа" те да декласира Гану са најмање пет голова разлике.

Још један фантастичан меч, још један трилер, још један преокрет, нова голеада. То смо укратко видели у дуелу САД и Португала. Европски тим је на савршен начин отворио меч, након грешке одбране САД Нани је већ у петом минуту донео предност Португалу. Међутим, ту су стали.

САД је преузео контролу над игром, играо феноменално у наставку, брзо и ефектно организовао акције и користио сваку слабост у последњој линији ривала, а било их је много.

Без помоћи Кристијана Роналда, Алмеида је био немоћан на левој страни, куда су Американци пробијали када су желели. Џермејн Џонс је доминирао, нико из везног реда Португала није могао да му парира, па је био константна опасност по гол.

Португалци су ривалу дали превише простора и у средини, дозвољавали су му да константно шутира са дистанце, али на срећу Бента већина удараца је ишла мимо гола.

Међутим, то није могло стално да се дешава, што се осветило Европљанима пола сата пре краја меча. Сјајни Џонс је добио лопту на око 25 метара од гола на левој страни, кренуо је у средину и чим је створио простор шутирао снажно, Бенто је остао укопан, а лопта завршила уз десну стативу.

То је мало покренуло Португалце, али је Роналдо играо далеко од свог нивоа, а његови саиграчи нису имали решење. Уследило је неколико мирних минута, а онда пет минута пре краја САД неочекивано стиже до преокрета.

Опет су пронашли рупу на десној страни, уследио је центаршут и слабо избијање Алвеша, лопта стиже до Бредлија који је изблокиран, али она потом долази до Зусија на левој страни који несебично убацује у петерац до Демпсија који је стомаком убацује у мрежу.

Уследио је притисак Португала у финишу, неколико дугих али безидејних и јалових напада, а онда када су сви већ почели да причају о елиминацији Португала, он се спасао.

У последњим секундама петог минута надокнаде времена, Роналдо коначно проналази решење, шаље одличан центаршут са десне стране у петерац где се сјајно убацио резервиста Силверсте Варела који главом шаље лопту уз десну стативу поред немоћног Хауарда.

Коментари / 0

Оставите коментар