Вимблдон: Јовановски прошла

Српска тенисерка Бојана Јовановски пласирала се у друго коло Вимблдона, победом над Јоханом Ларсон из Шведске са 7:6, 6:0.

Тенис 23.06.2014 | 19:26
Вимблдон: Јовановски прошла

Бојана је одиграла одличан меч, а отпор противнице сломила је након добијања првог сета у тај брејку.

У другом није имала много проблема и добила га је са нулом. Ово је био други међусобни дуел две тенисерке, а Бојана је у једином до сада славила резултатом 4:6, 7:6, 6:4.

Јовановски брани друго коло, а у следећој рунди играће против боље из меча Викторија Азаренка – Мирјана Лучић-Барони.

Бојана је одлично отворила меч против Швеђанке, узела први гем, а онда и направила брејк у следећем гему, искористивши прву прилику. Стечену предност надоградила је без изгубљеног поена и повела са 3:0.

Две тенисерке без проблема држале су свој сервис, а Јовановски је у деветом гему добила прилику да одсервира за сет. Ипак, на 30:30 није успела да дође до сет лопте, Швеђанка је то искористила и вратила брејк – 5:4.

Успела је наша играчица да се опорави од изгубљеног брејка и некако одведе сет у тај брејк. У одлучујућем гему Бојана је изгубила први поен на сервис, али је успела да се врати и тај део игре освоји са 7:2.

Самопоуздање добијеним првим сетом Јовановски је пренела у другом и већ на старту дошла до брејка, изгубивши само један поен на сервис противнице.

Преживела је тежак наредни гем у ком је било три изједначења, а онда поново напала и експресно стигла до новог брејка и вођства од 3:0. Игра Швеђанке се потпуно распала, Бојана је узела све гемове до краја И пласирала се у друго коло.

Коментари / 0

Оставите коментар