Vimbldon: Jovanovski prošla

Srpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se u drugo kolo Vimbldona, pobedom nad Johanom Larson iz Švedske sa 7:6, 6:0.

Tenis 23.06.2014 | 19:26
Vimbldon: Jovanovski prošla

Bojana je odigrala odličan meč, a otpor protivnice slomila je nakon dobijanja prvog seta u taj brejku.

U drugom nije imala mnogo problema i dobila ga je sa nulom. Ovo je bio drugi međusobni duel dve teniserke, a Bojana je u jedinom do sada slavila rezultatom 4:6, 7:6, 6:4.

Jovanovski brani drugo kolo, a u sledećoj rundi igraće protiv bolje iz meča Viktorija Azarenka – Mirjana Lučić-Baroni.

Bojana je odlično otvorila meč protiv Šveđanke, uzela prvi gem, a onda i napravila brejk u sledećem gemu, iskoristivši prvu priliku. Stečenu prednost nadogradila je bez izgubljenog poena i povela sa 3:0.

Dve teniserke bez problema držale su svoj servis, a Jovanovski je u devetom gemu dobila priliku da odservira za set. Ipak, na 30:30 nije uspela da dođe do set lopte, Šveđanka je to iskoristila i vratila brejk – 5:4.

Uspela je naša igračica da se oporavi od izgubljenog brejka i nekako odvede set u taj brejk. U odlučujućem gemu Bojana je izgubila prvi poen na servis, ali je uspela da se vrati i taj deo igre osvoji sa 7:2.

Samopouzdanje dobijenim prvim setom Jovanovski je prenela u drugom i već na startu došla do brejka, izgubivši samo jedan poen na servis protivnice.

Preživela je težak naredni gem u kom je bilo tri izjednačenja, a onda ponovo napala i ekspresno stigla do novog brejka i vođstva od 3:0. Igra Šveđanke se potpuno raspala, Bojana je uzela sve gemove do kraja I plasirala se u drugo kolo.

Komentari / 0

Ostavite komentar