Веритас: Хрватска злоупотребљава Интерпол

Црногорска полиција ухапсила је Србина из Хрватске Милана Мацакању због наводно почињених ратних злочина на подручју Тење почетком деведесетих година прошлог вијека, потврђено је из Документационо-информационог центра "Веритас".

Република Српска 23.06.2014 | 18:53
Веритас:  Хрватска злоупотребљава Интерпол

Из "Веритаса" подсјећају да је ово четврто хапшење Срба из Хрватске на подручју Црне Горе по Интерполовим потјерницама, те наводе да Хрватска злоупотребљава Интерпол, јер је велик број поступака према лицима која су ухапшена на основу тих потјерница до сада обустављен.

Мацакања се налази на заједничкој оптужници са још пет припадника Територијалне одбране и милиције Тење за ратни злочин против цивилног несрпског становништва, коју је 2008. године подигло Жупанијско државно тужилаштво у Осијеку, истичу у "Веритасу".

Осим Мацакање, оптужени су, Јован Ребрача, Божо Видаковић, Жарко Чубрило,Грковић Бранко и Бошко Сурла.

Један од оптужених Сурла Бошко, који је живио у Тењи, био је ухапшен у мају 2007. године, али је након одржаног главног претреса и више од годину дана проведених у истражном затвору ослобођен оптужбе у недостатку доказа.

Из "Веритаса" подсјећају да је Мацакања 12. ухапшени Србин из Хрватске од почетка ове године.

По хрватским потјерницама прије њега ухапшени су Саша Почуча и Мирко Жарковић на граничном прелазу Батровци, Леонарад Јанковић у Аустрији, Љубомир Ераковић у Италији, Милан Бачић у Канади, Гојко Ерор на Малти, Милутин Граић у Холандији, Игор Црномат у Енглеској, Јерко Мићић у Њемачкој, Марко Маравић у Македонији и Ђорђе Стојаковић у Ирској.

Коментари / 0

Оставите коментар