Министар у борби против организованог криминала?!

Унапријеђење борбе против организованог и других видова криминала биле су теме данашњег разговора министра унутрашњих послова Републике Српске Радислава Јовичића, директора Полиције Гојка Васића, представника Тужилаштва Српске и директора СИПЕ Горана Зупца.

Република Српска 23.06.2014 | 14:57
Министар у борби против организованог криминала?!

Иако закључци данашњег састанка, затвореног за јавност, у Центру јавне безбједности Источно Сарајево нису изнесени, министар унутрашњих послова Републике Српске Радислав Јовичић потврдио је да су донесени одређени закључци, те да је направљен конкретан план када је у питању борба против организованог и привредног криминала и корупције у Републици Српској.

Министар Јовичић се осврнуо и на недавни напад на кућу полицијског службеника у Палама, наводећи да истрага иде у добром правцу, те да Тужилаштво добро води ту истрагу.

Не наводећи детаље, из Тужилаштва Српске најављују хапшења на територији Источног Сарајева као плод заједничке сарадње Тужилаштва и полиције.

"Како смо данас видјели из оперативних сазнања, мислимо да ће ускоро услиједити акција хапшења у овоме дијелу, око организованих група, којих још има", каже главни тужилац РС Махмуд Шврака.

Шврака није хтио да даје коментаре о недавним акцијама против сузбијања криминала као што је "Пандора", наводећи да је то надлежност СИПЕ.

Иако је био најкомпетентнији да прича о овом састанку и закључцима, директор Агенције за истраге и заштиту БиХ Горан Зубац, вјешто је избјегао медије, не желећи да даје икакве информације о овом састанку ни о другим актуелним темама  у БиХ.

(БН ТВ)

Коментари / 34

Оставите коментар
Name

Лија

23.06.2014 13:08

Глава криминалне хоботнице у источном дијелу Републике Српске налази се на Палама.Локална полиција нема снаге а богами ни воље да се ухвати у коштац и хоботници разбије главу.Посљедњи догађај када је бачен експлозив на кућу крим.инспектора је потвда овога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

коко

23.06.2014 13:16

Каква њихова хапсења, па то су све владини људи...треба њих похапсити, цуј искупили се... видјели да је кренуло па да размијене информације застите и сакрију ста се уклонити да а овамо би неку сицу као хапсили.Досао Зубац а и против њега подигнута оптизница и он као гања криминалце.. бога питај какве доказе све имају против њега. Пропусти због паљења предсједниства су Прице за малу дјецу, веце су ту ствари у игри знајуци цији је он пајтас!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

23.06.2014 13:36

Они су смијесни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Котор Варош

23.06.2014 13:43

Када Џери Селман после вишегодишње корупције и криминала у коме је учествовао и који је покривао за друге, може постати предсједник Уставног суда РС (ЖАЛОСНО), онда до пада овог режима нема ништа од борбе са криминалом и корупцијом... Они штите криминал и корупцију а само се протоколарно боре против тог зла...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

23.06.2014 13:51

Па људи моји изборна је година и сад власт покусава свој криминал оправдати хапсењем ситних криминалаца односно ситне бураније, кад буду похапсили пола владе и Додика то це бити резултат, а дотле нам потурају ове глупости ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

23.06.2014 13:57

Зоки они нису смјесни него пресмјесни... Знас оно продајем ти м..а под бубреге а ми звацемо зваку базоку...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

23.06.2014 14:30

Питам се шта они имају да састанче када у РС-у нема организованог криминала???

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

23.06.2014 15:09

ДОГОВОРИЛИ СУ СЕ ДА ЦЕ СЕ ДОГОВАРАТИ КАКО ДА ЗАЈЕДНО ПЛИВАЈУ У ТАЈФУНУ КОЈИ ДОЛАЗИ... ОНИ СУ ЗА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ ГОРИ ОД ПОПЛАВЕ, КЛИЗИСТА, ПОЗАРА И ЗЕМЉОТРЕСА ЗАЈЕДНО... КОЈИ ЈАХАЦИ АПОКАЛИПСЕ И ОДРЕДА ЛОСИ ЉУДИ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАЈКОВАН

23.06.2014 15:12

Е ј..и га јесам овца за шишање, али су им маказе тупе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОКСИГЕН

23.06.2014 15:40

Нису се они састали да размијену информације него да од јавности сакрију и оне које цуре...а тичу се стезања обруча око Баје и његових људи. И врапци на грани знају да се са оваквом полицијом ништа неће направити. Исто је као и у Србији. Полиција је пуна криминалаца и њихових доушника, тако да ће требати чистка до сада невиђених размјера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дукс

23.06.2014 15:47

Више него провидан је овај састанак министра унутрашњих послова, Тужилаштва и директора СИПЕ. И то се све дешава након ове акције Пандора и хапшења функционера СНСД-а попут тог Цвјетиновића. Ко зна шта ће све да открије Тужилаштво БиХ, само треба времена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ацо

23.06.2014 16:25

Хахаха хахаха хахаха. Но цомент.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зденко Бајо

23.06.2014 16:42

Показали су се као нарко дилери, зеленаши и утајивачи пореза. Пљачку из Бирча више и не помињу а и многобројна убиства су заташкана и "неразријешена". Остаје још да се разоткрије систематски шверц оружја, злата и дроге, које покривају МУП и Тужилаштво а у сарадњи са тајкунско политичком мафијом...

ОДГОВОРИТЕ
Name

СИПА

23.06.2014 17:04

Врло је индикативно што се овај састанак није одржао у просторијама СИПА или Тужилаштва БиХ ако се зна да је за борбу против организованог криминала надлежна СИПА, ОСА, Министарство сигурности, Суд и Тужилаштво БиХ. Поставља се питање кога је то Баја из свог јата пустио низ воду?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂУРЂА И М

23.06.2014 18:00

КАДА ЈЕ ДОШО БИО МИ ЈЕ СИМПАТИЧАН, А САДА ЈЕ ДОДИКОВ СМРАД ШУГО ШУГАВИ ШТА ТИ ПРИЧАШ О ОРГАНИЗОВАНОМ КРИМИНАЛУ ГОВ,,О СМРДЉИВО

ОДГОВОРИТЕ
Name

цц

23.06.2014 18:02

Смијесан си мој министре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кустурица

23.06.2014 18:37

Састанак Додикових полтрона!!! О цему су могли? Смисљају неку нову акцију да народу напаценом замазу оци како они фол раде свој посао. А у ствари све медијске лази и супље прице. Сто не похапсе пола владе РС ? Јовицицу не брукај се! Ниста урадио ниси! Полицајац од своје плате не мозе да презиви крај са крајем. Немате људима ципеле задузити вец ти полицајци носе патике које сами морају да купе. Под хитно дубинске промјене кадрова у МУП-у!!! МУП је приватна институција!

ОДГОВОРИТЕ
Name

узалуд труд...

23.06.2014 18:45

У Палама је све познато, али нико не смије ниста да писне! Локална власт поготово...

ОДГОВОРИТЕ
Name

сигурица

23.06.2014 19:23

Чини ми се да ће у овом прелазном року Зубац поново обући дрес МУП_а РС-а!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

23.06.2014 19:33

Зашто су долазили у Лукавицу ? Требају апсит у бања Луци .тамо је глава аждаје

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

23.06.2014 19:34

Хахаха никада за оваком власт

ОДГОВОРИТЕ
Name

ММ

23.06.2014 19:37

ПЛАШИМ СЕ ДА ОВО НИЈЕ ПРИЧА ЗА ДЈЕЦУ. НАЈВЕЋИ КРИМИНАЛ ЈЕ У ЛАКТАШИМА И БАЊА ЛУЦИ. ГДЈЕ ЗИВИ ВЕЛИКИ БАЈА ТУ СУ ПАРЕ. ОТКУД, ДА СЕ САСТАНУ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ. ПРИЧЕ ЗА ДЈЕЦУ, ДАЈ БОЗЕ ДА НЕСТО УРАДЕ У ВЕЗИ СА КРИМИНАЛОМ. ДАНИМА ПО СТАМПИ СЕ ПОМИЊЕ МИЋО КРАЉЕВИЋ ИЗ ВЛАСЕНИЦЕ, ОПТУЗЕН ЗА КРИМИНАЛ, ПРЕСУДУ ИМА УЧЕСТВОВАО У ОТМИЦИ А НИСТА. СЛОБОДНО СЕ ШЕЋЕ ОД ВЛАСЕНИЦЕ ДО БАЊАЛУКЕ. НИКО МУ НИШТА НЕ СМИЈЕ, ЈЕР ИХ СВЕ ИМА У ШАЦИ. СНСД-ОВЦИ ДА СУ ЧИСТИ ДАВНО БИ ОКРЕНУЛИ ЛЕЂА МИЋИ КРАЉЕВИЋУ, АЛИ ПОШТО СИ ИСТИ, НЕ СМИЈУ МУ НИШТА. НЕК НАМ ЈЕ БОГ НА ПОМОЋИ, УНИШТЕНИ СМО ОД КРИМИНАЛАЦА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

23.06.2014 19:48

@Котор варос који си ти краљ волио бих те упознати,јер имамо доста слицно размисљање и много знамо о ловцу и ловацким прицама дзерија

ОДГОВОРИТЕ
Name

буцко

23.06.2014 20:53

зашто се састају само пред изборе,где су били до сад оволики период

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободан

23.06.2014 21:13

Каква је ово брука ! Министар МУП-а је бивши тајни шпијун СНСД-а кога је ОХР разрешио дужности док је био инспектор у СИПИ због шпијунирања функционера Владе Америке у корист Додика. Садашњи Директор СИПЕ оптужен за криминал пред Судом БиХ. Где је ту морал, правда и некаква акција против криминала. Нема тога нигде. Ови се дигли да заштите власт од хапшења. Какво Источно Сарајево. Дођите ви момци у Зворник и Бијељину па ухапсите оне Начелнике полиције који су Литванцима омогућили да опљачкају Глиницу и начине штету Српском Народу у износу ДВЕ милијарде КМ. Ухапсите друга главног из Тужилаштва који по налогу из полиције све чини да обустави, опструише и сакрије криминал који чине локални моћници из СНСД-а. Они бре отишли у Источно Сарајево, у једну обичну селендру бре да хапсе. У Зворник ви дођите да видите шта је криминал, какве Пале, то је бре горе буранија за ово у Зворнику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

23.06.2014 21:30

Министар се бори против организованог криминала и корупције, прице за малу дјецу. То сте по узору на Вуцица кренули у неке акције хапсења, неце вам то помоци, нема вецих криминалаца од вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нико ние будала, министар је дио банде

23.06.2014 22:29

90% народа Републике Српске више не вјерује полицији Републике Српске. Гомила афера најгорег криминала их је потпуно потопила. Након смјене власти у октобру, Министар ће као и сви други садашњи министри, а и бивши у овој власти у задњих 8 година, морати одговорити на нека врло тешка питања. Само због премлаћивања Жељка Вулића и његових синова, у њиховом властитом дворишту, заглавиће у затвору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лаки

23.06.2014 22:45

Глсвна тема овог састанка је како спасити мафијашког кума Бају и багру око њега,након акције "Пандора".Све остало што кажу су приче за малу дјецу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ђоле

24.06.2014 00:55

Из ових коментара се види и да закључити да је у свим градовима, општинама, селима, мјесним заједницама наше лијепе републике Српске свуда иста ситуација го криминалац до криминалца, страшно и што је жалосно нико ничим ни да мрдне,ннарод је изгледа у тоталној апатији, депресији што говори и податак да је хемофарм најуспјешније предузеће у рс а како неће када толике антидепресиве користимо, мислим да је вријеме да се укључимо, пробудимо из ове летаргије још није касно за промијене дошли смо до дна даље нема од октобра морамо само више ићи према горе изаћи сви на изборе масовно док год будемо нешто чекали да се само покрене нама ће бити овако и тд............

ОДГОВОРИТЕ
Name

микс

24.06.2014 05:04

Ста би дао ономе јунаку који би ти зива каз'о Марка? Вели њему царе господине:"Дао бих му на Босни везирство без промјене на девет година, да не тразим паре ни динара."

ОДГОВОРИТЕ
Name

круна

24.06.2014 06:11

Овај Зубац је прави мајмун. Мисли да ћему Јовициц бити заштита па дошао на састанак. Јадан ли си, побркао си надлежности. Цуј састанак са тужиоцем РС и министром МУП-а РС..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми сами

24.06.2014 07:56

Ево вукова да цувају овцице....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Специјалац

24.06.2014 15:49

Јовицицу свака част а за Зупца не гарантујем има у њему свашта али је за разлику од Мирка Лујица одмакао право далеко исто Вучић од Тадица!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дукс

24.06.2014 18:33

Овај што се потписује као специјалац вјероватно ради у полицији.Ако је поштен нека напише ко незаконито прислушкује грађане из базе Сарица у Трну код Бања ЛУке

ОДГОВОРИТЕ