Ministar u borbi protiv organizovanog kriminala?!

Unaprijeđenje borbe protiv organizovanog i drugih vidova kriminala bile su teme današnjeg razgovora ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislava Jovičića, direktora Policije Gojka Vasića, predstavnika Tužilaštva Srpske i direktora SIPE Gorana Zupca.

Republika Srpska 23.06.2014 | 14:57
Ministar u borbi protiv organizovanog kriminala?!

Iako zaključci današnjeg sastanka, zatvorenog za javnost, u Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo nisu izneseni, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić potvrdio je da su doneseni određeni zaključci, te da je napravljen konkretan plan kada je u pitanju borba protiv organizovanog i privrednog kriminala i korupcije u Republici Srpskoj.

Ministar Jovičić se osvrnuo i na nedavni napad na kuću policijskog službenika u Palama, navodeći da istraga ide u dobrom pravcu, te da Tužilaštvo dobro vodi tu istragu.

Ne navodeći detalje, iz Tužilaštva Srpske najavljuju hapšenja na teritoriji Istočnog Sarajeva kao plod zajedničke saradnje Tužilaštva i policije.

"Kako smo danas vidjeli iz operativnih saznanja, mislimo da će uskoro uslijediti akcija hapšenja u ovome dijelu, oko organizovanih grupa, kojih još ima", kaže glavni tužilac RS Mahmud Švraka.

Švraka nije htio da daje komentare o nedavnim akcijama protiv suzbijanja kriminala kao što je "Pandora", navodeći da je to nadležnost SIPE.

Iako je bio najkompetentniji da priča o ovom sastanku i zaključcima, direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH Goran Zubac, vješto je izbjegao medije, ne želeći da daje ikakve informacije o ovom sastanku ni o drugim aktuelnim temama  u BiH.

(BN TV)

Komentari / 34

Ostavite komentar
Name

Lija

23.06.2014 13:08

Glava kriminalne hobotnice u istočnom dijelu Republike Srpske nalazi se na Palama.Lokalna policija nema snage a bogami ni volje da se uhvati u koštac i hobotnici razbije glavu.Posljednji događaj kada je bačen eksploziv na kuću krim.inspektora je potvda ovoga.

ODGOVORITE
Name

koko

23.06.2014 13:16

Kakva njihova hapsenja, pa to su sve vladini ljudi...treba njih pohapsiti, cuj iskupili se... vidjeli da je krenulo pa da razmijene informacije zastite i sakriju sta se ukloniti da a ovamo bi neku sicu kao hapsili.Dosao Zubac a i protiv njega podignuta optiznica i on kao ganja kriminalce.. boga pitaj kakve dokaze sve imaju protiv njega. Propusti zbog paljenja predsjednistva su Price za malu djecu, vece su tu stvari u igri znajuci ciji je on pajtas!?

ODGOVORITE
Name

Zoki

23.06.2014 13:36

Oni su smijesni

ODGOVORITE
Name

Kotor Varoš

23.06.2014 13:43

Kada Džeri Selman posle višegodišnje korupcije i kriminala u kome je učestvovao i koji je pokrivao za druge, može postati predsjednik Ustavnog suda RS (ŽALOSNO), onda do pada ovog režima nema ništa od borbe sa kriminalom i korupcijom... Oni štite kriminal i korupciju a samo se protokolarno bore protiv tog zla...

ODGOVORITE
Name

Rale

23.06.2014 13:51

Pa ljudi moji izborna je godina i sad vlast pokusava svoj kriminal opravdati hapsenjem sitnih kriminalaca odnosno sitne buranije, kad budu pohapsili pola vlade i Dodika to ce biti rezultat, a dotle nam poturaju ove gluposti ...

ODGOVORITE
Name

Rale

23.06.2014 13:57

Zoki oni nisu smjesni nego presmjesni... Znas ono prodajem ti m..a pod bubrege a mi zvacemo zvaku bazoku...

ODGOVORITE
Name

Radovan

23.06.2014 14:30

Pitam se šta oni imaju da sastanče kada u RS-u nema organizovanog kriminala???

ODGOVORITE
Name

GASTARBAJTER

23.06.2014 15:09

DOGOVORILI SU SE DA CE SE DOGOVARATI KAKO DA ZAJEDNO PLIVAJU U TAJFUNU KOJI DOLAZI... ONI SU ZA REPUBLIKU SRPSKU GORI OD POPLAVE, KLIZISTA, POZARA I ZEMLJOTRESA ZAJEDNO... KOJI JAHACI APOKALIPSE I ODREDA LOSI LJUDI...

ODGOVORITE
Name

LAJKOVAN

23.06.2014 15:12

E j..i ga jesam ovca za šišanje, ali su im makaze tupe.

ODGOVORITE
Name

ОКСИГЕН

23.06.2014 15:40

Нису се они састали да размијену информације него да од јавности сакрију и оне које цуре...а тичу се стезања обруча око Баје и његових људи. И врапци на грани знају да се са оваквом полицијом ништа неће направити. Исто је као и у Србији. Полиција је пуна криминалаца и њихових доушника, тако да ће требати чистка до сада невиђених размјера.

ODGOVORITE
Name

Duks

23.06.2014 15:47

Više nego providan je ovaj sastanak ministra unutrašnjih poslova, Tužilaštva i direktora SIPE. I to se sve dešava nakon ove akcije Pandora i hapšenja funkcionera SNSD-a poput tog Cvjetinovića. Ko zna šta će sve da otkrije Tužilaštvo BiH, samo treba vremena.

ODGOVORITE
Name

aco

23.06.2014 16:25

Hahaha hahaha hahaha. No coment.

ODGOVORITE
Name

Zdenko Bajo

23.06.2014 16:42

Pokazali su se kao narko dileri, zelenaši i utajivači poreza. Pljačku iz Birča više i ne pominju a i mnogobrojna ubistva su zataškana i "nerazriješena". Ostaje još da se razotkrije sistematski šverc oružja, zlata i droge, koje pokrivaju MUP i Tužilaštvo a u saradnji sa tajkunsko političkom mafijom...

ODGOVORITE
Name

SIPA

23.06.2014 17:04

Vrlo je indikativno što se ovaj sastanak nije održao u prostorijama SIPA ili Tužilaštva BiH ako se zna da je za borbu protiv organizovanog kriminala nadležna SIPA, OSA, Ministarstvo sigurnosti, Sud i Tužilaštvo BiH. Postavlja se pitanje koga je to Baja iz svog jata pustio niz vodu?

ODGOVORITE
Name

ĐURĐA I M

23.06.2014 18:00

KADA JE DOŠO BIO MI JE SIMPATIČAN, A SADA JE DODIKOV SMRAD ŠUGO ŠUGAVI ŠTA TI PRIČAŠ O ORGANIZOVANOM KRIMINALU GOV,,O SMRDLJIVO

ODGOVORITE
Name

cc

23.06.2014 18:02

Smijesan si moj ministre.

ODGOVORITE
Name

kusturica

23.06.2014 18:37

Sastanak Dodikovih poltrona!!! O cemu su mogli? Smisljaju neku novu akciju da narodu napacenom zamazu oci kako oni fol rade svoj posao. A u stvari sve medijske lazi i suplje price. Sto ne pohapse pola vlade RS ? Jovicicu ne brukaj se! Nista uradio nisi! Policajac od svoje plate ne moze da prezivi kraj sa krajem. Nemate ljudima cipele zaduziti vec ti policajci nose patike koje sami moraju da kupe. Pod hitno dubinske promjene kadrova u MUP-u!!! MUP je privatna institucija!

ODGOVORITE
Name

uzalud trud...

23.06.2014 18:45

U Palama je sve poznato, ali niko ne smije nista da pisne! Lokalna vlast pogotovo...

ODGOVORITE
Name

sigurica

23.06.2014 19:23

Čini mi se da će u ovom prelaznom roku Zubac ponovo obući dres MUP_a RS-a!?

ODGOVORITE
Name

Miki

23.06.2014 19:33

Zašto su dolazili u Lukavicu ? Trebaju apsit u banja Luci .tamo je glava aždaje

ODGOVORITE
Name

Zoki

23.06.2014 19:34

Hahaha nikada za ovakom vlast

ODGOVORITE
Name

MM

23.06.2014 19:37

PLAŠIM SE DA OVO NIJE PRIČA ZA DJECU. NAJVEĆI KRIMINAL JE U LAKTAŠIMA I BANJA LUCI. GDJE ZIVI VELIKI BAJA TU SU PARE. OTKUD, DA SE SASTANU U ISTOČNOM SARAJEVU. PRIČE ZA DJECU, DAJ BOZE DA NESTO URADE U VEZI SA KRIMINALOM. DANIMA PO STAMPI SE POMINJE MIĆO KRALJEVIĆ IZ VLASENICE, OPTUZEN ZA KRIMINAL, PRESUDU IMA UČESTVOVAO U OTMICI A NISTA. SLOBODNO SE ŠEĆE OD VLASENICE DO BANJALUKE. NIKO MU NIŠTA NE SMIJE, JER IH SVE IMA U ŠACI. SNSD-OVCI DA SU ČISTI DAVNO BI OKRENULI LEĐA MIĆI KRALJEVIĆU, ALI POŠTO SI ISTI, NE SMIJU MU NIŠTA. NEK NAM JE BOG NA POMOĆI, UNIŠTENI SMO OD KRIMINALACA.

ODGOVORITE
Name

...

23.06.2014 19:48

@Kotor varos koji si ti kralj volio bih te upoznati,jer imamo dosta slicno razmisljanje i mnogo znamo o lovcu i lovackim pricama dzerija

ODGOVORITE
Name

bucko

23.06.2014 20:53

zašto se sastaju samo pred izbore,gde su bili do sad ovoliki period

ODGOVORITE
Name

Slobodan

23.06.2014 21:13

Kakva je ovo bruka ! Ministar MUP-a je bivši tajni špijun SNSD-a koga je OHR razrešio dužnosti dok je bio inspektor u SIPI zbog špijuniranja funkcionera Vlade Amerike u korist Dodika. Sadašnji Direktor SIPE optužen za kriminal pred Sudom BiH. Gde je tu moral, pravda i nekakva akcija protiv kriminala. Nema toga nigde. Ovi se digli da zaštite vlast od hapšenja. Kakvo Istočno Sarajevo. Dođite vi momci u Zvornik i Bijeljinu pa uhapsite one Načelnike policije koji su Litvancima omogućili da opljačkaju Glinicu i načine štetu Srpskom Narodu u iznosu DVE milijarde KM. Uhapsite druga glavnog iz Tužilaštva koji po nalogu iz policije sve čini da obustavi, opstruiše i sakrije kriminal koji čine lokalni moćnici iz SNSD-a. Oni bre otišli u Istočno Sarajevo, u jednu običnu selendru bre da hapse. U Zvornik vi dođite da vidite šta je kriminal, kakve Pale, to je bre gore buranija za ovo u Zvorniku.

ODGOVORITE
Name

Goran

23.06.2014 21:30

Ministar se bori protiv organizovanog kriminala i korupcije, price za malu djecu. To ste po uzoru na Vucica krenuli u neke akcije hapsenja, nece vam to pomoci, nema vecih kriminalaca od vas.

ODGOVORITE
Name

Niko nie budala, ministar je dio bande

23.06.2014 22:29

90% naroda Republike Srpske više ne vjeruje policiji Republike Srpske. Gomila afera najgoreg kriminala ih je potpuno potopila. Nakon smjene vlasti u oktobru, Ministar će kao i svi drugi sadašnji ministri, a i bivši u ovoj vlasti u zadnjih 8 godina, morati odgovoriti na neka vrlo teška pitanja. Samo zbog premlaćivanja Željka Vulića i njegovih sinova, u njihovom vlastitom dvorištu, zaglaviće u zatvoru.

ODGOVORITE
Name

laki

23.06.2014 22:45

Glsvna tema ovog sastanka je kako spasiti mafijaškog kuma Baju i bagru oko njega,nakon akcije "Pandora".Sve ostalo što kažu su priče za malu djecu.

ODGOVORITE
Name

đole

24.06.2014 00:55

Iz ovih komentara se vidi i da zaključiti da je u svim gradovima, opštinama, selima, mjesnim zajednicama naše lijepe republike Srpske svuda ista situacija go kriminalac do kriminalca, strašno i što je žalosno niko ničim ni da mrdne,nnarod je izgleda u totalnoj apatiji, depresiji što govori i podatak da je hemofarm najuspješnije preduzeće u rs a kako neće kada tolike antidepresive koristimo, mislim da je vrijeme da se uključimo, probudimo iz ove letargije još nije kasno za promijene došli smo do dna dalje nema od oktobra moramo samo više ići prema gore izaći svi na izbore masovno dok god budemo nešto čekali da se samo pokrene nama će biti ovako i td............

ODGOVORITE
Name

miks

24.06.2014 05:04

Sta bi dao onome junaku koji bi ti ziva kaz'o Marka? Veli njemu care gospodine:"Dao bih mu na Bosni vezirstvo bez promjene na devet godina, da ne trazim pare ni dinara."

ODGOVORITE
Name

kruna

24.06.2014 06:11

Ovaj Zubac je pravi majmun. Misli da ćemu Jovicic biti zaštita pa došao na sastanak. Jadan li si, pobrkao si nadležnosti. Cuj sastanak sa tužiocem RS i ministrom MUP-a RS..

ODGOVORITE
Name

Mi sami

24.06.2014 07:56

Evo vukova da cuvaju ovcice....

ODGOVORITE
Name

Specijalac

24.06.2014 15:49

Jovicicu svaka čast a za Zupca ne garantujem ima u njemu svašta ali je za razliku od Mirka Lujica odmakao pravo daleko isto Vučić od Tadica!

ODGOVORITE
Name

Duks

24.06.2014 18:33

Ovaj što se potpisuje kao specijalac vjerovatno radi u policiji.Ako je pošten neka napiše ko nezakonito prisluškuje građane iz baze Sarica u Trnu kod Banja LUke

ODGOVORITE